Sfaturi pentru a nu vă îmbolnăvi de toxiinfecție alimentară

353
Toxiinfecția alimentară apare, în cele mai multe cazuri, în urma consumului de mâncare ce nu a fost preparată sau păstrată în condiții igienice. Statisticile arată că în cazul a mai bine de jumătate dintre cei care ajung la medic, îm-bolnăvirea cu toxiinfecția alimen-tară putea fi evitată dacă erau respectate câteva reguli simple.

În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva dintre sfaturile Ministerului Sănătății, pentru a preveni intoxicarea alimentară:

l Mâncarea gătită trebuie pusă în frigider după cel mult o oră după ce ați luat-o de pe aragaz.

l Bananele nu se țin în frigider pentru că se vor altera mai repede și în plus dezvoltă compuși toxici care favorizează arsurile la stomac.

l Nu cumpăra ouă din piața unde sunt ținute la temperatura de afară. Oul devine periculos și după ce este ținut o oră afară din frigider.

l O conservă desfăcută nu se mai păstrează pentru că este favorizată alterarea alimentului. Conținutul trebuie consumat imediat sau golit într-un recipient ermetic.

l Nu cumpărați bucățile de carne care au lăsat zeamă și este scursă în tava pe care este așezat produsul. Este deja în stare de fermentare.

l Întreține curățenia tuturor suprafețelor bucătăriei. Nu tăiați pe același tocător bucăți de carne crudă și legume.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Pagina a fost generata in 0.3182 secunde