Sfaturi pentru a scăpa de infecția urinară

458
Infecțiile urinare netratate distrug rinichii, avertizează medicii urologi. De aceea este esențial să fie tratate din vreme, ținând seama de indicațiile doctorilor. Infecțiile urinare care recidivează duc la infecții mai mari, care pot cuprinde ureterele și rinichii.
Statisticile arată că femeile sunt mai predispuse la infecții urinare, 50% din ele suferind cel puțin o dată în timpul vieții de o formă de infecție urinară. Bărbații sunt rareori afectați de infecții urinare până ajung la 50 de ani, când afecțiunile prostatei deschid drumul acestor infecții.
Cele mai frecvente simptome ale infecțiilor: urinările repetate cu usturime, urina tulbure, prezența sângelui în urină, nevoia de a urina tot timpul, fără ca vezica să fie plină, presiune în regiunea pelviană, o stare generală de disconfort.
Factorii care favorizează dezvoltarea infecțiilor urinare sunt consumul redus de lichide, constipația, hemoroizii externi, toaleta cu jetul de apă orientat înspre vagin, contactul sexual dur, atrofia genitală, după menopauză, diabetul zaharat, afecțiuni digestive asociate, precum colita sau cele biliare.
Niciunul dintre simptomele prezentate mai sus nu trebuie ignorate și trebuie consultat un medic urolog. De regulă, tratamentul constă în antibiotice.
Pe lângă terapia prescrisă de doctor, iată și câteva măsuri care vă vor ajuta să scăpați de aceste infecții:
r Puteți recurge la produsele naturiste, căci nu au efecte secundare - strugurii ursului, merișor, semințele de dovleac și cozile de cireșe sunt plante care combat problemele fiziologice ale aparatului urinar feminin și masculin, incontinența urinară și ajută la eliminarea fiziologică a apei și a deșeurilor metabolice din organism.
r Consumați cât mai multă apă - este bine să beți chiar și trei litri de apă pe zi.
r Igiena intimă este esențială - produsele de igienă intimă trebuie alese cu atenție, căci multe pot irita uretra și pot favoriza instalarea unei infecții. Lenjeria intimă folosită va fi din bumbac, întrucât fibrele sintetice mențin umezeala, nu lasă pielea să respire și creează condițiile optime pentru dezvoltarea unei infecții.
r Urinați la timp - când simțiți nevoia, nu amânați momentul, căci abținerea pentru perioade lungi de timp este un alt factor favorizant.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 August 2010
Stire din Sănătate : Aflați de ce vă doare capul
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Sănătate : Avocado - sursa zilnică de vitamine
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Sănătate : Cosmetice preparate la domiciliu
Pagina a fost generata in 1.3933 secunde