Sfaturi pentru combaterea migrenei cronice

145
Sfaturi pentru combaterea migrenei cronice - migrena-1706619233.jpg

Articole de la același autor

Migrena cronică este o afecțiune neurologică cu evoluție episodică, caracterizată prin apariția unilaterală a unei dureri de cap severe şi pulsatile, cu o durată de peste 15 zile lunar, mai mult de trei luni consecutive, însoțite şi de alte manifestări clinice. Dintre acestea amintim sensibilitatea crescută a persoanei afectate la sunete puternice sau la lumină, grețuri şi vărsături. Medicii afirmă că manifestările clinice apărute în cadrul migrenei cronice prezintă o durată cuprinsă între patru şi 72 de ore. Migrena cronică poate fi întâlnită la orice vârstă dar, conform studiilor efectuate până în prezent, incidența maximă a migrenei cronice a fost înregistrată în rândul adolescenților. Factorii favorizanți, care prin prezență pot facilita apariția migrenei cronice, sunt reprezentați de următoarele aspecte: ereditatea, privarea de somn, modificările meteorologice, stresul.

De asemenea, se vor lua în calcul modificările hormonale apărute la femei în perioada menstruației, a sarcinii sau în menopauză, efortul fizic intens, consumul de alcool (vin roşu), saltul peste mese (repausul alimentar). Acestora li se adaugă administrarea unor medicamente precum vasodilatatoarele, administrarea de anticoncepționale, modificările de presiune atmosferică, traumatismele craniene etc.

În primul rând, pentru ameliorarea migrenei se recomandă respectarea următoarelor măsuri: repaus la pat, respectarea unui regim igieno-dietetic cu scăderea aportului de hrană procesată, creşterea aportului de peşte, carne albă, fructe şi legume proaspete, renunțarea la băuturile pe bază de cafeină și hidratarea corespunzătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2465 secunde