Sfaturi pentru întreținerea părului uscat și degradat

123
Sfaturi pentru întreținerea părului uscat și degradat - pardegradat-1674051242.jpg

Articole de la același autor

Aveți probleme cu părul? Este prea deteriorat, uscat și greu de pieptănat? Specialiștii spun că trebuie să aveți mare grijă cu el și să terminați mereu spălarea cu apă rece pentru a închide foliculii. De asemenea, puteți încerca măști naturale. Cert este că redarea strălucirii părului tern nu este deloc o sarcină ușoară. Acest tip de păr este adesea uscat, aspru și greu de pieptănat, arată rău și nu este plăcut la atingere. În general, oamenii se confruntă cu situații de acest gen din cauza alimentației precare, a climei, dar mai ales din cauza agresiunii mecanice (produse de styling, periaj violent, întindere sau uscare la temperaturi ridicate etc). Tocmai de aceea, sunteți sfătuiți să vă lăsați părul să se usuce natural și să evitați pe cât posibil uscătorul de păr. Încercați să uitați de vopsele, îndreptare sau permanent pentru un timp, deoarece usucă și dăunează părului.
 

În plus, nu abuzați de balsamurile de păr și folosiți șampon și balsam special pentru părul tern și deteriorat. De asemenea, este necesar să vă îmbunătățiți dieta, deoarece una dintre cauzele părului tern este lipsa vitaminei B6 și a fierului. Drept urmare, alegeți alimente care conțin acizi grași Omega 3 și vitamina B (nuci, migdale, produse lactate, grâu, drojdie de bere și cereale). Nu uitați nici de zinc, care este prezent în gălbenuș de ou, fructe de mare și linte.


Din când în când, folosiți fiole pentru păr și măști naturale pentru păr deteriorat. Puneți un morcov într-un blender, transformați-l în pastă și adăugați un gălbenuș de ou și un avocado. Amestecați bine până obțineți o pastă cremoasă, peste care puteți adăuga și puțin ulei de măsline. Aplicați pe scalp și lăsați remediul să acționeze aproximativ 20 de minute, după care clătiți-vă părul cu multă apă caldă și spălați-vă ca de obicei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.483 secunde