Tratamentul conjunctivitei durează o săptămână

194
Tratamentul conjunctivitei durează o săptămână - fondconjunctivitajpg2-1674051132.jpg

Articole de la același autor

Conjunctivita reprezintă acea inflamaţie a membranei care căptuşeşte globul ocular şi pleoapele, care este subţire, transparentă și are rolul de a proteja şi a păstra umiditatea ochiului. La ora actuală, este una dintre cele mai frecvente afecțiuni oftalmologice și poate fi întâlnită atât la adulți, cât și la copii.

Oamenii se pot confrunta cu mai multe tipuri de conjunctivită, pornind de la forme ușoare, până la forme severe, care impun tratament imediat. Dacă aveți senzația de corp străin, arsuri sau mâncărimi la nivelul ochiului, ar fi indicat să consultați, neapărat, un specialist, pentru investigații, diagnostic și tratament corespunzător. Potrivit dr. Teodora Panait, conjunctivita poate fi provocată de diferite reacții alergice la substanțe iritante precum praf, polen, fum, cosmeticele care intră în contact cu ochiul. Pe de altă parte, pot fi provocate de virusuri, bacterii.


Există și o serie de cauze care pot favoriza dezvoltarea conjunctivitei. Acestea includ igiena precară, umezeala, căldura. Cele mai des întâlnite simptome sunt: înroșirea ochiului, atât în interiorul pleoapelor, cât și la nivelul albului ochiului, senzația de corp străin, lăcrimarea abundentă. La acestea se adaugă vederea încețoșată, sensibilitatea la lumină,

secrețiile oculare verzui sau alb-gălbui, în special în cazul conjunctivitei bacteriene. În același timp, pacienții pot simți o jenă și mâncărimi în jurul ochilor. Pe lângă tratamentele prescrise de medici, unii specialiști recomandă folosirea compreselor, aplicate pe pleoape cu infuzie concentrată de patlagină, albăstrele, sunătoare sau gălbenele. Pentru ochii obosiţi, iritaţi, sunt indicate compresele cu infuzie din petale de trandafiri. De asemenea, se pot utiliza compresele cu infuzie concentrată sau macerat din coada-şoricelului pentru conjunctivite catarale şi blefarite, în combinaţie cu gălbenele, silur sau albăstrele.


Nu trebuie să uităm că la fel de utile sunt şi compresele cu ulei de lavandă diluat în apă, aplicat pe pleoape. Totodată, seva de viţă-de-vie proaspăt recoltată are efecte foarte bune în caz de inflamaţii oculare.

De asemenea, pentru sindromul de ochi uscat se pot face spălături sau se pun comprese cu infuzie de silur, albăstrele sau gălbenele. De regulă, compresele cu infuzii de plante se menţin pe pleoape 20-30 de minute, pentru a-și face efectul aşa cum trebuie.


Atenție, însă! Nu ignorați sfaturile medicului specialist oftalmolog, care va prescrie, de cele mai multe ori, picături cu antibiotic, iar uneori sunt recomandate pacientului și antiinflamatoare. De asemenea, igiena mâinilor este foarte importantă. În plus, zona ochilor poate fi curățată cu ser fiziologic sau cu apă călduță.


De precizat că foarte rar apar complicații așa cum este kerato-conjunctivita și, de obicei, afecțiunea trece în 3-4 zile, dar de regulă tratamentul continuă până la 7 zile. Desigur, numai medicul oftalmolog va decide, în urma consultației, tratamentul și durata acestuia și sub nicio formă nu este permisă automedicația.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cum evităm conjunctivita?
Pagina a fost generata in 0.4554 secunde