SFATURI PENTRU MINIVACANŢĂ / Cum să mănânci corect micii, fără să-ți afectezi digestia

1564
SFATURI PENTRU MINIVACANŢĂ / Cum să mănânci corect micii, fără să-ți afectezi digestia - img20240501wa0018-1714564393.jpg

Articole de la același autor

Ziua de 1 Mai este sărbătorită în România cu mici și bere. Ştim cu toţii că, în exces, micii ”cad greu” la stomac.

Și pentru că vine și perioada sărbătorilor pascale, mulți români sunt predispuși să facă excese alimentare și să nu mai țină cont de sănătate.

Nutriționistul Simona Carniciu a explicat la ce să fim atenți în această perioadă din punct de vedere nutrițional.

"Ideal ar fi ca lângă mici să avem o salată, dar cei mai mulți aleg muștar și pâine. Mare atenția la câtă pâine mâncăm pentru că, dacă nu combinăm perfect, alimentele poate să ne afecteze din punct de vedere digestiv. Dacă nu mâncăm multă pâine, nu am avea de ce să combinăm cu un aliment care nu face decât să îngreuneze digestia. Eu recomand, atunci când faceți excese de acest fel, să fiți atenți la proporțiile. 3,4 mici, versus o felide de pâine. În privința muștarului, să nu fie foarte mult.

Ideal este ca înainte să mâncăm o salată. Este foarte bine pentru digestie, va fi mult îmbunătățită, chiar și pacienții diabetici, care se feresc de astfel de alimente, pot avea o digestie mai ușoară și să nu le crească glicemia.

Aceste alimente sunt greu digerabile oricum, de obicei nu le combinăm corect", a spus Simona Carniciu, la Antena 3 CNN, citează antena3.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9384 secunde