Concurs Sfaturi pentru o inimă sănătoasă

508
Sfaturi pentru o inimă sănătoasă - f50f8fedff9914669f4f9ba5f8a7f97b.jpg

Articole recomandate

Dieta echilibrată și mișcarea fizică sunt esențiale pentru menținerea unui organism sănătos și implicit a unei inimi rezistente. Medicii spun că nu este nevoie de un efort deosebit pentru a vă îngriji de bunăstarea fizică a inimii, ci doar de puțină atenție la alimentația zilnică.
r Fibrele sunt esențiale - rolul fibrelor este de a reduce nivelul colesterolului "rău", de a regla glicemia din sânge, de a normaliza tensiunea arterială. Fibrele se regăsesc în fructe și legume crude, orez brun, paste integrale, semințe și cereale integrale. Institutul American de Medicină recomandă un consum zilnic de 38 grame de fibre pentru bărbați și 25 grame pentru femeile până în 50 de ani.
r Fructele și legumele trebuie să se regăsească la fiecare masă - ele scad nivelul tensiunii arteriale, controlează nivelul zahărului în sânge și reduc riscul de boli cardiovasculare. Medicii recomandă minimum cinci porții de fructe și legume, zilnic.
r Proteinele vegetale sunt recomandate - medicii sfătuiesc înlocuirea proteinelor de origine animală din alimentație, în special dacă provin de la carnea roșie, care nu este bună pentru inimă, căci duce la creșterea riscului de ateroscleroză. În schimb, este recomandat consumul de pește bogat în acizi grași, carnea de pui și sursele de proteine vegetale, precum fasolea sau mazărea.
r Cât mai mult sport - mișcarea fizică este tot timpul benefică pentru organism. Iar 30 de minute de mișcare fizică moderată pe zi (chiar dacă este vorba de plimbarea câinelui, yoga, mersul pe bicicletă sau grădinăritul) ajută la reducerea stresului și, implicit, are o influență pozitivă asupra sănătății inimii.
r Stop fumatului! - pe lângă numeroasele motive care ar trebui să determine pe fiecare să renunțe la acest viciu, medicii atrag atenția asupra faptului că fumatul duce la creșterea tensiunii arteriale și a riscului de ateroscleroză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Bananele, izvor de sănătate
Pagina a fost generata in 1.858 secunde