Căsătoria aduce numai beneficii sănătății

366

Articole recomandate

Mariajul este benefic pentru sănătate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii neozeelandezi. Studiul a fost efectuat pe un eșantion alcătuit din 34.500 de persoane din 15 țări, a explicat dr. Kate Scott, psiholog la Universitatea Otago din Noua Zeelandă. "Studiul nostru a demonstrat că relațiile maritale aduc multe binefaceri sănătății mentale a bărbaților și femeilor și că durerile și perturbațiile provocate de încheierea unei uniuni îi face pe oameni mai vulnerabili în fața tulburărilor mintale", a declarat specialistul.
Pe de altă parte, despărțirea, divorțul sau văduvia accentuează riscurile de apariție a unor probleme mintale precum depresia, la bărbați, și abuzul de alcool și de medicamente la femei.
Potrivit aceluiași studiu, bărbații sunt mai puțin expuși decât femeile în fața riscului de depresie în timpul primei lor căsătorii. Fenomenul ar putea fi explicat prin faptul că femeile au tendința să se muleze mai mult în rolul soției tradiționale, în timpul primei lor căsătorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru o inimă sănătoasă
Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Bananele, izvor de sănătate
Pagina a fost generata in 1.7896 secunde