Concurs Bolnavii cu tensiunea arterială trebuie să evite sarea
Articole recomandate
Medicii avertizează: Au crescut cazurile de rujeolă și tuse convulsivă. Doi bebeluși au murit
21 Iunie 2024
Intervenție în premieră naţională la Clinica ORL a Spitalului ''Marie Curie''. Bebeluș de opt luni operat cu succes
06 Iunie 2024
Copil sănătos și vaccinat, mort de rujeola la Constanța
05 Iunie 2024
Organismul are nevoie de sodiu (pe care îl luăm din sarea de bucătărie) pentru buna funcționare a mușchilor, a celulelor nervoase, precum și pentru controlul tensiunii arteriale și a volumului sângelui aflat în circulație. Dar foarte multe persoane depășesc cu mult cantitatea recomandată, iar excesul este dăunător sănătății.
Printre cei care trebuie, în mod special, să se ferească de sarea în exces sunt bolnavii cu hipertensiune arterială. În momentul în care consumul de sare este ridicat, organismul are tendința de a reține fluide, aspect care se manifestă prin creșterea tensiunii arteriale, din cauza măririi volumului de sânge aflat în circulație. Medicii atrag atenția că ateroscleroza, problemele cu rinichii și cu vasele sanguine, atacul de inimă sunt câteva dintre bolile cu care se pot confrunta bolnavii cu hipertensiune arterială, în urma consumului de sare.
Nutriționiștii spun că sarea poate fi înlocuită, cu succes, de o serie de condimente naturale, precum pi-per, ardei iute, mărar, pătrunjel, ore-gano sau busuioc, preparatele culi-nare fiind delicioase și sănătoase.
Printre cei care trebuie, în mod special, să se ferească de sarea în exces sunt bolnavii cu hipertensiune arterială. În momentul în care consumul de sare este ridicat, organismul are tendința de a reține fluide, aspect care se manifestă prin creșterea tensiunii arteriale, din cauza măririi volumului de sânge aflat în circulație. Medicii atrag atenția că ateroscleroza, problemele cu rinichii și cu vasele sanguine, atacul de inimă sunt câteva dintre bolile cu care se pot confrunta bolnavii cu hipertensiune arterială, în urma consumului de sare.
Nutriționiștii spun că sarea poate fi înlocuită, cu succes, de o serie de condimente naturale, precum pi-per, ardei iute, mărar, pătrunjel, ore-gano sau busuioc, preparatele culi-nare fiind delicioase și sănătoase.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 18 Decembrie 2009
Vineri, 18 Decembrie 2009
Joi, 17 Decembrie 2009
Joi, 17 Decembrie 2009
Miercuri, 16 Decembrie 2009