Concurs Bolnavii cu tensiunea arterială trebuie să evite sarea

295

Articole recomandate

Organismul are nevoie de sodiu (pe care îl luăm din sarea de bucătărie) pentru buna funcționare a mușchilor, a celulelor nervoase, precum și pentru controlul tensiunii arteriale și a volumului sângelui aflat în circulație. Dar foarte multe persoane depășesc cu mult cantitatea recomandată, iar excesul este dăunător sănătății.
Printre cei care trebuie, în mod special, să se ferească de sarea în exces sunt bolnavii cu hipertensiune arterială. În momentul în care consumul de sare este ridicat, organismul are tendința de a reține fluide, aspect care se manifestă prin creșterea tensiunii arteriale, din cauza măririi volumului de sânge aflat în circulație. Medicii atrag atenția că ateroscleroza, problemele cu rinichii și cu vasele sanguine, atacul de inimă sunt câteva dintre bolile cu care se pot confrunta bolnavii cu hipertensiune arterială, în urma consumului de sare.
Nutriționiștii spun că sarea poate fi înlocuită, cu succes, de o serie de condimente naturale, precum pi-per, ardei iute, mărar, pătrunjel, ore-gano sau busuioc, preparatele culi-nare fiind delicioase și sănătoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru o inimă sănătoasă
Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Bananele, izvor de sănătate
Pagina a fost generata in 1.7346 secunde