Sindicaliștii din sănătate ies în stradă. Ce nemulțumiri au

128
Sindicaliștii din sănătate ies în stradă. Ce nemulțumiri au - ptotestsanitas1170x780-1522145718.jpg

Articole de la același autor

Federația Sanitas pichetează astăzi, între orele 11:00 - 13:00, Ministerul Sănătății, iar joi, 29 martie, Ministerul Muncii, sindicaliștii din sănătate fiind nemulțumiți de condițiile de salarizare și grilele de sporuri din sistem.


Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Federației sindicale, problemele din sănătate se referă, printre altele, la pragul de 30% pe ordonator principal de credite, care nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariați din Sănătate, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale și la prevederile Legii 153/2017 care discriminează, în continuare, o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar (biologi, biochimiști, farmaciști, moașe, infirmieri, personal TESA etc.) și de asistență socială. De asemenea, sindicaliștii susțin că Legea 153/2017 și aplicarea Anexei 10 a noului Regulament de sporuri în forma publicată de Ministerul Sănătății aduc inclusiv pierderi de venituri pentru unii angajați din domeniu.


Vicepreședintele Federației Sindicale SANITAS, Iulian Pope, declara săptămâna trecută că trebuie găsite soluții la problemele lor împreună cu reprezentanții Ministerelor Finanțelor, Muncii și Sănătății.


"Trebuie să găsim soluții, împreună cu Ministerul de Finanțe, astfel încât Anexa 10 (regulamentul de sporuri - n. r.) să nu producă efecte pentru anul acesta sau, în situația în care va funcționa Anexa 10 anul acesta, să o îmbunătățim. Ea trebuie să apară, fără discuție, într-o formă îmbunătățită, de aceea am și început protestul astăzi la MFP pentru că, într-adevăr, Ministerul Sănătății e legat de 30% pe ordonatorul principal de credite și nu poate acorda sporurile din sistemul sanitar. Noi am început cu Ministerul de Finanțe. Am și identificat câteva puncte, dar nu le dezvăluim, sper să se materializeze, că altfel chiar nu are rost. Majoritatea soluțiilor trebuie să le găsim împreună cu Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Avem promisiunea celor de la Finanțe că vor participa la aceste întâlniri. Săptămâna viitoare vom fi la celelalte două ministere. Anexa 10 împarte sărăcia în sistemul sanitar, e formulată pe principiul 'cine primește mărirea de salariu îi scade sporul, cine nu primește mărirea de salariu îi păstrează sporul'. Aceasta este marea filosofie a Anexei 10", a afirmat vicepreședintele SANITAS, Iulian Pope, săptămâna trecută, la ieșirea de la discuții de la Ministerul Finanțelor.


Peste 200 de membri ai SANITAS au pichetat marți, 20 martie, timp de două ore, Ministerul Finanțelor Publice, nemulțumiți fiind de condițiile de salarizare și grilele de sporuri


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7113 secunde