Sindromul de colon iritabil, una dintre cele mai frustrante boli digestive

164
Sindromul de colon iritabil, una dintre cele mai frustrante boli digestive - colon-1652448378.jpg

Articole de la același autor

Sunt situaţii în care oamenii se confruntă cu dureri de stomac şi nu îşi dau seama de ce acestea persistă zile la rând. Medicii spun că, dacă vă doare stomacul fără motiv de câteva ori pe lună sau aveţi probleme cu tranzitul şi cu balonarea, este posibil să suferiţi de una dintre cele mai frustrante boli digestive, iar stresul ar fi principala cauză.


În prezent, se estimează că, în ţările occidentale, una din zece persoane suferă de sindromul colonului iritabil, oameni tineri, până în 50 de ani, în special femei. Un profil al pacientului mediu este, însă, imposibil de realizat: unii s-au îmbolnăvit subit, după ani de zile în care au dus o viaţă dezordonată, alţii dau vina pe moştenirea genetică sau pun totul pe seama stresului de la serviciu.

Potrivit Institutului Naţional American de Sănătate, diagnosticul de sindrom al colonului iritabil este pus în cazul în care disconfortul abdominal apare de cel puţin trei ori pe lună, fără nici o justificare. În plus, acest sindrom nu reprezintă o boală în sine, ci o sumă a neplăcerilor abdominale, ceea ce îl face să fie o afecţiune sub-diagnosticată.
 

Totuşi, în ciuda faptului că mulţi dintre pacienţi confundă iniţial simptomele cu simple deranjamente stomacale, există şi indicatori clari. Trei sunt simptomele care conduc la diagnosticarea pacienţilor cu sindromul colonului iritabil: tulburările de scaun, fie prea accelerat, fie constipaţia, durerile de burtă sub buric şi balonarea



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4342 secunde