Sindromul post-cădere are legătură cu frica bătrânilor de a mai merge

195
Sindromul post-cădere are legătură cu frica bătrânilor de a mai merge - sindromulpostcadere1-1635434793.jpg

Articole de la același autor

Bătrâneii pe care îi aveți în familie au început să se dezechilibreze? Medicii sunt de părere că sindromul post-cădere este o afecțiune complexă, care necesită multă înțelegere din partea celor din jurul vârstnicilor. Atenție! Nu este recomandat să lăsați această stare să progreseze, deoarece poate reduce calitatea vieții persoanei afectate. Potrivit dr. Mihaela Păduraru, sindromul post-cădere la persoanele de vârsta a treia este o afecțiune care, după cum sugerează și numele, apare după o cădere și are legătură cu frica de a suferi o nouă cădere. Din păcate, acest lucru duce adesea la consecințe fizice și psihosociale.

Se estimează că aproximativ 30% dintre persoanele peste 65 de ani suferă o cădere anuală. La peste 75 de ani, rata crește la 35%, iar la peste 80 de ani, ajunge la 50%.

De asemenea, această problemă poate avea consecințe importante în viața persoanelor în vârstă și se manifestă pe diferite planuri ale vieții. Una dintre cele mai importante consecințe ale sindromului post-cădere apare pe planul fizic. De ce? Pentru că teama de a cădea din nou duce la o reducere importantă a mobilității, motiv pentru care, în general, cei care suferă de această afecțiune devin sedentari. În același timp, adultul în vârstă capătă obiceiul de a sta jos mult timp, sau chiar de a se întinde. Din nefericire, în timp, sedentarismul duce la pierderea mușchilor, dificultăți de mers și un ciclu de declin fizic, iar ușor, ușor, abilitățile se pierd progresiv. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3463 secunde