Șoc: un medic susține uciderea bebelușilor nedoriți sau cu handicapuri

747
Șoc: un medic susține uciderea bebelușilor nedoriți sau cu handicapuri - bebelus-1330615545.jpg
Doctorii ar trebui să aibă dreptul să ucidă un nou-născut dacă acesta are dizabilități sau dacă mama lui nu îl dorește sau nu îl poate întreține, afirmă doctorul britanic Francesca Minerva, filosof și expert în etică medicală.
Aceasta consideră că un bebeluș nu este o persoană reală, astfel că dacă ar fi ucis în primele zile după naștere ar fi aproape la fel ca un avort. Chiar și un bebeluș sănătos ar trebui să poată fi ucis, dacă mama decide că nu își poate permite să-l întrețină, se arată într-un articol al acesteia publicat de "British Medical Journal Group". Editorul revistei a apărat articolul, afirmând că rolul publicației este să prezinte argumente solide, nu să promoveze o anumită opinie morală. Articolul a generat însă furia altor experți în etică, academicieni și activiști. Doctorul, care este asociat pe probleme de cercetare la Universitatea Oxford, a primit amenințări cu moartea și telefoane prin care era avertizată că va "arde în iad".
În articol, Minerva și coautorul Alberto Giubilini, expert în bioetică al Universității din Milano, argumentează că "avortul post-naștere" ar trebui permis în toate cazurile în care este permis orice avort. Ei susțin că, la fel ca un copil nenăscut, un bebeluș nu a dezvoltat încă speranțe, țeluri și vise, astfel că, deși este om, nu este persoană, adică cineva cu dreptul moral la viață. În schimb, părinții, rudele și societatea au scopuri și planuri care ar putea fi afectate de sosirea noului copil, iar interesele lor ar trebui să fie pe primul loc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Diverse : Salată de avocado cu ton
Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Stire din Diverse : Biscuiți cu susan
Pagina a fost generata in 0.7354 secunde