Soluții pentru ameliorarea simptomelor sindromului de tunel carpian

338
Soluții pentru ameliorarea simptomelor sindromului de tunel carpian - solutiisursaceahlaul-1671643907.jpg

Articole de la același autor

În ziua de azi, sindromul de tunel carpian este o afecțiune foarte des întâlnită, care se declanșează în urma efectuării anumitor activități, cum ar fi lucratul la calculator timp îndelungat, de-a lungul unei zile. În prezent, există numeroase simptome asociate acestei boli, inclusiv senzații de amorțeală și furnicături în mâini și degete. Sindromul de tunel carpian este, de fapt, consecința supunerii la o presiune excesivă a nervului median, ce este localizat la nivelul articulației și care este responsabil de mișcările și sensibilitatea palmei și a degetelor. Acest nerv este un fel de tunel îngust, orice inflamație putând să-l afecteze, producând durere, slăbiciune și amorțeală.

Una din principalele cauze ale bolii este utilizarea în exces a calculatorului și alte activități asemănătoare. Cu alte cuvinte, tastarea pentru perioade lungi de timp, mânuirea în exces a mouse-ului, efectuarea unor mișcări repetitive la serviciu, cântarea la instrumente muzicale sau practicarea anumitor sporturi se numără printre activitățile care pot cauza astfel de probleme, tendinită sau bursită. În general, sunt afectate persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 60 de ani, bărbații fiind mai vulnerabili decât femeile.

Specialiștii spun că factorii adiționali ce pot declanșa această afecțiune sunt: alcoolismul, artrita, oasele fracturate, unele chisturi sau tumori articulare, obezitatea. Acestora li se adaugă retenția de apă sau artrita reumatoidă. Cele mai frecvente simptome sunt: amorțeală la nivelul degetelor mari, al arătătoarelor sau al degetelor mijlocii, furnicături în anumite regiuni, durere ce se extinde de la mână spre cot. Uneori, însă, oamenii se pot confrunta cu dificultăți în a efectua mișcări exacte și a coordona mișcările, dar și senzația de slăbiciune la nivelul mâinilor ori amorțeală. Pentru ameliorarea simptomelor, puteți recurge inclusiv la folosirea unor remedii naturiste, alimente bogate în vitamina B6, cum ar fi cartofii, bananele, orezul brun, pieptul de pui și legumele verzi. În plus, puteți aplica și comprese reci pe articulații sau mâini pentru a reduce inflamațiile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4053 secunde