Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu, precizări despre traseul EuroVelo6! "Beneficiile sunt multiple"

2597
Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu, precizări despre traseul EuroVelo6!

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni a fost depus la finanţare, în Programul de Redresare şi Rezilienţă, proiectul traseului EuroVelo6, ce se va implementa în baza unui parteneriat cu județele Călărași, Giurgiu, Ilfov și cu alte 23 de UAT-uri din județul Constanţa.



Bugetul apelului de proiecte este de 250 de milioane de euro, iar jalonul prevede construirea a 3.000 km de trasee de cicloturism la nivel naţional. Județul Constanţa va contribui cu 500 km de traseu, din care 420 km vor purta label-ul EuroVelo6.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a explicat de ce acest proiect este foarte important pentru judeţul în care trăim.

„Este important ca județul nostru să fie parte în acest culoar, foarte popular în rândul iubitorilor turismului de aventură pe bicicletă. Beneficiile pentru localitățile din județ sunt multiple, de ordin social, economic și cultural. Împreună cu echipa pe care o coordonez, am făcut săptămâna aceasta triplu salt pentru a pune la punct toate detaliile legate de hotărârile de Consilii Locale și pentru a purta corespondența și a convinge primarii din județ să adere la o astfel de idee.

Mulțumesc echipei, colegilor mei din conducerea CJC și tuturor primarilor care au înțeles că e important ca localitățile pe care le administrează să fie conectate cu vestul Europei printr-o rută turistică, oricare ar fi natura ei”, a declarat Petre Enciu.

Petre Enciu adoră poveştile de viaţă şi oamenii care caută aventura. Aşadar, vicepreşedintele CJC a dezvăluit povestea unor oameni din Franţa care fac din mersul cu bicicleta un stil de viaţă. Acesta ţine legătura cu ei foarte des şi este bucuros să audă că programul EuroVelo6 îi poate ajuta să îşi urmeze visul pe care într-o mare parte şi l-au îndeplinit. Cei doi adoră să meargă cu bicicleta pe drumurile din România şi au ajuns destul de des în Dobrogea.

„Am și plăcerea să vă dezvălui povestea uimitoare a doi împătimiți ai acestui mod de a călători: Edgard și Fabienne, pe care i-am cunoscut vara aceasta undeva lângă cetatea Capidava. Am stat la povești, destinația lor finală era Sulina, dar i-am convins să nu rateze Grindul Chituc și Cazinoul din Constanţa. Le-am și vorbit despre intenția Consiliului Județean Constanța de a se implica în implementarea proiectului Euro Velo6. Spun despre ei că sunt începători în cicloturism, dar au parcurs pe bicicletă distanţa dintre La Rochelle, de pe coasta Atlanticului, și Cazinoul din Constanța în 3 luni. S-au cazat în pensiuni sau în casele localnicilor, au mâncat preparate tradiționale romanești, au vizitat cetăți, mănăstiri, muzee și s-au bucurat de aventură pe teritoriul ţării noastre. Port încă corespondenţa cu ei pentru că vreau ca într-o bună zi să afle că și România este oficial ţară bike friendly EuroVelo6”, a dezvăluit Petre Enciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2627 secunde