Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a semnat contractul de începere a execuţiei lucrărilor la Mormântul Pictat Hypogeu

207
Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a semnat contractul de începere a execuţiei lucrărilor la Mormântul Pictat Hypogeu - lupuhypogeu-1670354372.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a semnat Ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu. Proiectul are o valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, iar lucrările sunt estimate a fi finalizate în luna octombrie 2023.

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a anunţat că instituţia din care face parte a obţinut autorizaţia de construcţie pentru salvarea şi punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu.

„A fost emisă autorizația de construire pentru proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu. În locul barăcii de astăzi care nemulțumește pe toată lumea, vom edifica o construcție cu rol de protecție pentru mormântul monument și care va avea și funcțiune de muzeu de vizitare cu tematică funerară antică. Interiorul mormântului va fi restaurat de o echipă de experți, iar microclimatul de interior va fi asigurat printr-o instalație complexă. Următoarele etape vor fi aprobarea Proiectului Tehnic de către Consiliul Județean și emiterea Ordinului de Începere a execuției de lucrări. Constructorul va trebui să finalizeze lucrarea până în octombrie 2023, iar valoarea contractului de execuție se ridică la suma de 6,5 milioane de lei, bani pe care îi finanțăm din fonduri europene”, a spus atunci Petre Enciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4604 secunde