Spanacul nu ne face mai puternici, caisele, da!

328
De multe ori ne gândim mai întâi la oasele și articulațiile noastre și abia apoi la mușchi, dar aceștia au unul dintre cele mai importante roluri în organismul nostru. Ei ne ajută să ne mișcăm și ne modelează trupul. Potrivit medicilor, sunt peste 650 de mușchi în corpul uman și tocmai de aceea trebuie să avem mare grijă de ei.

1. Mâncați pâine și carne

Carbohidrații sunt mai importanți decât proteinele, mai ales pentru cei care fac exerciții fizice în mod regulat, explică nutriționistul britanic Alex Thompson. Țesutul muscular are nevoie de proteine pentru a crește și pentru a se repara. Cele mai bune surse sunt pieptul de pui, fileul de somon, ouăle, nucile și laptele. Thompson este de părere că alimentația noastră trebuie să conțină 50% carbohidrați, inclusiv orez integral, pâine integrală, fructe uscate, bogate în zahăr. Acestea îi vor oferi organismului multe vitamine B și magneziu pentru a furniza energie mușchilor.

2. Mitul spanacului, spulberat de nutriționiști

Spanacul este bogat în fier și esențial pentru creșterea mușchilor. Dar, în ciuda a ceea ce susținea Popeye, a-l mânca nu este cea mai bună metodă pentru a deveni mai puternici. "Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, celulele roșii din sânge care transportă oxigenul către mușchi", explică Thompson. Doza zilnică recomandată este de 8,7 mili-grame pentru bărbați și 14,8 miligrame pentru femei. Spanacul conține 2,7 miligrame pe 100 de grame. Surse mai bune de fier sunt semințele de floarea soarelui (5,3 mg pe 100 de grame), carnea de vită (6,1 mg/100 gr.) și caisele (6,3 mg/100 gr.).

3. Hidratare pentru mușchi tari

Deshidratarea, mai ales după transpirație, poate fi un semn că organismul duce lipsă de electroliți - substanțele chimice care sunt necesare pentru transmisiile nervoase, echilibrul fluidelor și mișcarea mușchilor. Tocmai de aceea este recomandat să bem cât mai multe lichide, mai ales atunci când facem efort fizic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8211 secunde