Specialiștii ne spun care sunt efectele în timp ale substanțelor halucinogene

145
Specialiștii ne spun care sunt efectele în timp ale substanțelor halucinogene - substante-hallucilogene-1688902231.jpeg

Articole de la același autor

Tulburarea de Percepție Persistentă Provocată de Substanțe Halucinogene (TPPSH) se numără printre afecțiunile psihiatrice care au urmări neplăcute și probabil prea puțin înțeleasă. TPPSH este o tulburare caracterizată prin retrăirea unor simptome perceptuale care au avut loc în timpul unei intoxicații cu substanțe halucinogene precum LSD, mescalina sau psilocibina.

Simptomele tulburării persistă sau își fac apariția în mod repetat la mult timp după ce efectele substanței au dispărut. Ele provoacă, astfel, suferință semnificativă sau disfuncție în mai multe arii importante de funcționare.

Potrivit Manualului de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mentale, ediția a cincea, revizuită, criteriile de diagnostic pentru TPPSH includ următoarele: în primul rând, după încetarea consumului de substanțe halucinogene, individul retrăiește unul sau mai multe dintre simptomele perceptuale prezente în timpul intoxicației cu substanță halucinogenă. Acestea pot include halucinații geometrice, falsă percepție de mișcare în câmpurile vizuale periferice, pete de culoare, intensificarea culorilor, fragmente de imagini cu obiecte în mișcare, remanența imaginilor, halouri în jurul obiectelor, macropsie și micropsie. Simptomele nu pot fi atribuite altei afecțiuni medicale și nici nu pot fi mai bine explicate de alte tulburări mintale. Deși simptomele vizuale tind să predomine, TPPSH poate cuprinde orice perturbare a percepției. Durata perturbărilor poate fi episodică sau aproape continuă și provoacă suferință semnificativă clinic sau disfuncție în domeniul social, profesional sau în alte arii importante de funcționare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5658 secunde