Spitalele au rămas fără stocuri de vaccin antirabic

367
Spitalele au rămas fără stocuri de vaccin antirabic - vaccinantirabic-1336059955.jpg
Academia de Științe Medicale a fost sesizată de reprezentanții mai multor instituții sanitare din țară cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic.

Avocatul Poporului a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că sănătatea oamenilor ar putea fi pusă în pericol în condițiile în care Institutul Cantacuzino din Capitală și-a încetat producția.

"Mai multe unități medicale din țară s-au plâns academiei că au epuizat stocurile de vaccin antirabic și că în scurt timp nu vor mai avea cu ce să-i trateze pe pacienții mușcați de câini. De aceea, Academia de Științe Medicale a solicitat discutarea acestei probleme în Consiliul Suprem de Apărare a Țării", se arată în comunicat.

Reamintim că Avocatul Poporului a desfășurat o anchetă proprie pe parcursul mai multor luni în ceea ce privește încetarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino. În opinia avocatului, acest lucru a reprezentat o încălcare gravă a dreptului la sănătate, drept prevăzut în Constituția României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5876 secunde