Cum ne debranșăm de la RADET

4128
13
Cum ne debranșăm de la RADET - bonfaierradetsc3-1336060532.jpg

Mulți constănțeni respiră ușurați că, odată cu venirea primăverii, au scăpat de facturile astronomice la încălzire. Cu buzunarele goale după o iarnă grea, în care au plătit sute de lei RADET-ului pentru căl-dura din apartamente, proprietarii vor să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire. Procedura este însă una destul de dificilă și trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Nu trebuie să aveți restanțe la întreținere și este nevoie să obțineți acordul vecinilor.
Începând cu data de 15 mai, RADET primește cererile pentru debranșare. Acestea pot fi ridicate de la registratura RADET din strada Badea Cârțan nr. 14 A sau de la casieriile RADET Constanța și costă 10,4 lei. Cererea cuprinde criteriile cerute de legile în vigoare, respectiv L 325 din 14 iulie 2006, L 230 din 2007 și Ordinul ANRSC 91 din 20 martie 2007.
"Consumatorii care vor să se debranșeze de la sistemul centra-lizat de încălzire trebuie să vină la registratura regiei pentru a cum-păra o cerere tipizată necesară obținerii avizului de debranșare. Necompletarea tuturor datelor solicitate în anexele formularului, cât și neprezentarea documentelor necesare enumerate în procedura de debranșare atrage în consecință neaprobarea cererii de deconec-tare ori debranșare", precizează purtătorul de cuvânt al RADET Constanța, Liliana Enache.

Fără datorii la întreținere!
Atenție! În cazul în care există debite către RADET, cererea de deconectare este respinsă fără să se mai verifice restul documentelor depuse. Solicitantul trebuie să primească în prealabil aprobarea deconectării atât de la asociația de proprietari care convoacă aduna-rea generală, cât și de la vecinii cu care are pereți comuni. În baza acestor aprobări obținute, RADET va verifica dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de legile în vigoare și apoi va emite avizul favorabil.
"După avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deconectare ori debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectării ori debranșării. Acest document permite modificarea suprafeței radiante din contract și certifică debranșarea legală. Taxele pentru eliberarea avizelor sunt afișate la casieriile RADET", explică Liliana Enache. Taxa de debranșare ajun-ge la aproximativ 500 de lei.

"Este dreptul omului să aleagă cu cine să se încălzească!"
Asociațiile de proprietari se așteaptă la o avalanșă de cereri de debranșare, mai ales în zonele unde există posibilitatea racordării la rețeaua de gaze.
"Este dreptul omului să aleagă cu cine să se încălzească. Unii au avut de plătit și peste 1.000 de lei. Bătrânii se mai descurcă, pentru că au pensii mici și mai primesc subvenție. Dar pentru familii, chiar dacă au două salarii, tot e mult să dea jumătate de leafă la întreținere, mai ales că mulți au copii, încălzesc toate camerele și nu pot să facă economie. Ei, normal, aleg varianta mai ieftină, chiar dacă îi costă ceva investiția", ne-a spus președintele unei asociații de proprietari din cartierul Inel II.



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gill
4 mai 2012
radet

radet sa vina si sa faca contracte individuale . debransari masive , inseamna si modificarea instalatiei pentru cei care raman bransati , inclusiv schimbarea gigacalorimetrelor . daca pe o scara cu 12 apartamente se debranseaza 8 apartamente , restul pot fi contorizate individual . tehnic orice este posibil . putina bunavointa , initiativa si cooperare intre proprietari , ascociatie si radet ( la ora actuala inexistente ) va face ca si situatia energiei termice sa fie rezolvata spre beneficiul tuturor .

Piciu
4 mai 2012
Vise GILL

Contorizate individual??? S-o crezi matale! Tot vei plati consumul comun. Inchipuie-ti cat ar ajunge acest consum comun pt cei ramasi la RADET daca de ex. se debranseaza jumatate. Nu cred ca RADET va accepta vreodata sa platesti doar ce consumi tu in casa. Cei cu repartitoare de cost stiu despre ce vorbesc...

the end of radet
4 mai 2012
sa se termine cu inechitatea asta

bun si daka ne-am saturat de mizeriile acestor nerusinati si ne deconectam singuri ca in moldova? sa vedem ce temei legal au ei sa mai incaseze ceva..auzi taxa de debransare! cat tupeu , cata nesimtire..pe spinarea bietului roman..bun taiat caloriferu si gata.. n am mai auzit vreun articol de lege ca sa platesti daca nu mai vrei sa ti fie prestate servicii

pomanagiilor
4 mai 2012
la Congaz alti hoti, astia fura cu puterea calorifica.

debransati-va o data, sa se termine mocangeala cu care v-ati incalzit din banii publici o viata.

calin
4 mai 2012
despre radet

nu sunt de acord cu taxa de debransare...pai ca am contract cu ei/? asociatia are, nu eu......iar cand m-am mutat in bloc nu am facut nici un contract si nu m-a intrebat nimeni cu ce vreau eu sa ma incalzesc.....ca se fac dezechilibre in instalatie este adevarat...dar si acolo unde sunt repartitoare se fac dezechilibre pentru ca se tin inchise.....un fapt de necrezut este ca dupa legea 343 care zice sa platesti tevile din subsol si alea din casa,rezulta in unele luni ca platesti mai mult cele din susol decat ce ai consumat in casa.....romania te iubesc.......

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Mirela
4 mai 2012
despre radet

Intrebarile tale sint bune...pacat ca nu are cine sa le raspunda ...ba mai mult poate trebuie sa platesti ca le pui, doar bani se cer peste tot in romania...Daca radet este "surd" si tebuie sa platesti debrasarea, inteleg datoriile, dar nu faptul ca nu ii mai vrei ca sursa de caldura...nu se poate rezolva in instanta? Prea putin stiu de cum sint legile am plecat de mult din romania inainte ca radet sa se "nasca"...dar din cite vad si legile tin tot de partea "smecherilor"... totusi poate se merita "a class action" impotriva radet... Lege sa platesti tevile din subsol?!? Numai "made in romania"....

Răspuns la: despre radet
Adăugat de : calin, 4 mai 2012
nu sunt de acord cu taxa de debransare...pai ca am contract cu ei/? asociatia are, nu eu......iar cand m-am mutat in bloc nu am facut nici...
yorick
10 mai 2012
prostii suntem noi

Nu sunt prosti cei care cer (factureaza) ci noi suntem prostii cei care platim sume exorbitante de parca am fi iobagi legati de glie (!). Daca la nivel de municipiu s-ar hotara sa nu mai fie platite de nimeni sumele exorbitanta cerute de nesimtitii de la RADET ia sa vezi ce vanzoleala ar fi.Pe mazare il doare-n c_r iar sefii de la RADET daca au vazut ca merge si lumea chiar daca carcoteste PLATESTE ,eh atunci O SA NE INCALECE SI MAI ABITIR IRNA VIITOARE ! - STAM SI NE UITAM CA PROSTII CUM NI SE BAGA MANA IN BUZUNAR !

marian
30 iunie 2012
debransare

pt. nr 4. la munca nu la furat

toma florin
12 iulie 2012
Debansare

Analizati sistemele de incalzire cu infrarosu! La locuintele izolate sunt f. eficiente, de ex. la 2 cam. investitia de 3500 lei se recupereaza intr-o iarna, fiindca factura nu va depasi 100 lei. www.epanouri.ro sau 0723 546018

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Social : Centrul Constanței nu are apă caldă
Pagina a fost generata in 0.421 secunde