Spitalele, verificate de Ministerul Sănătății

279
O amplă acțiune de verificare a unităților sanitare cu paturi a fost demarată, ieri, de către Ministerul Sănătății. Acțiunea se desfășoară în mai multe etape și vizează atât spitalele subordonate ministerului, cât și cele aflate în subordinea autorităților locale, cum este și cazul Spitalului Județean de Urgență Constanța.

"Într-o primă fază, vom verifica 52 de spitale de urgență județene", a anunțat, ieri, Vasile Cepoi, ministrul Sănătății.

Aceste acțiuni de control au ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente și materiale sanitare din spitale, dar și evaluarea situației financiare a unităților sanitare. Mai mult, spitalele vor fi obligate să prezinte, transparent, modul în care folosesc banii publici și să afișeze pe site-urile proprii bugetele de venituri și cheltuieli. Comisiile de control alcătuite din reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică și ai caselor de asigurări de sănătate vor avea în vedere verificarea nivelului creditelor bugetare și al cheltuielilor pentru tratarea pacienților. De asemenea, se va controla și modul în care unitățile sanitare respectă obligațiile legate de asigurarea medicamentelor și materialelor sanitare necesare asiguraților pe perioada internării.

Acțiunea de verificare se va derula până la sfârșitul săptămânii viitoare, pe 8 iunie, iar echipele au termen de a întocmi rapoartele de control în maxim cinci zile lucrătoare de la finalizarea controalelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4515 secunde