Spitalul Județean Constanța va primi urgențele din alte spitale județene

185
Spitalul Județean Constanța va primi urgențele din alte spitale județene - spitaluljudeteanconstantavaprelu-1392755129.jpg

Articole de la același autor

Potrivit reformei din sistemul sanitar, unitățile de primiri urgență din spitalele municipale pot include în structura proprie compartimente de primiri urgență din același județ. În acest sens, conducerea Spitalului Județean Constanța a încheiat un protocol prin care să preia toate cazurile complexe de la Spitalul din Tulcea. 
"Pentru că a existat această propunere în noul pachet de servicii medicale de bază, iar noi primeam oricum foarte multe dintre cazurile grave de la Tulcea, s-a semnat un protocol între cele două unități sanitare. Mai mult, suntem în discuții pe această temă și cu spitalul din Călărași ai cărui pacienți ajung, cel mai probabil, la București. Vom prelua și cazuri de acolo, la propunerea Ministerului Sănătății, pentru a degreva spitalele din Capitală. Acest demers va aduce și o refinanțare a serviciului de urgențe, iar acest lucru ar putea acoperi din costurile imense pe care le utilizăm pe parcursul unui an, dar mai ales în sezonul estival. Transportarea victimelor se va face cu elicopterul SMURD", a explicat dr. Cătălin Grasa, director de cercetare medicală în cadrul Spitalului Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Drama constănțenilor bolnavi de cancer
Pagina a fost generata in 0.4735 secunde