Constanța va avea cel mai modern centru de cercetare a cancerului

597
Constanța va avea cel mai modern centru de cercetare a cancerului - constantavaaveacelmaimodern-1391620101.jpg

Articole de la același autor

Cu o investiție de 21,5 milioane lei din fonduri europene, Școala Doctorală din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța va lansa cel mai îndrăzneț proiect de cercetare a cancerului din țară. Proiectul presupune construirea unui centru modern de cercetare în incinta Spitalului Județean, pe o suprafață de 780 de metri pătrați, care va fi dotat cu echipamente de vârf în domeniul cercetării medicale. 


În prezența a numeroși profesori ai Școlii Doctorale din cadrul Universității "Ovidius", dar și a ordonatorului de credite, prorector prof. dr. Ion Bordeianu, a avut loc lansarea proiectului Centrului de Cercetare-Dezvoltare pentru studiul morfologic și genetic al cancerului. Proiectul este unul extrem de îndrăzneț, iar înființarea lui va asigura bazele unui mediu de cercetare și educație de înalt nivel tehnic și științific, sporind astfel șansele tinerilor medici cercetători de a-și desăvârși studiile și cercetările pentru sănătate. 
"Prin realizarea Centrului, vom stimula creșterea capacității de cercetare a Universității «Ovidius» și, implicit, a tuturor medicilor și cercetătorilor din țară și din străinătate. Acesta va fi o platformă dezvoltată pe patologia malignă, unde medici primari, doctoranzi și cercetători deopotrivă vor putea să realizeze lucrări de cercetare. Contractul pentru demararea proiectului se va semna în aproximativ două săptămâni, în prezența ministrului Sănătății, a reprezentanților Academiei Române de Medicină și a profesorilor în domeniu din străinătate. Avem convingerea că acest centru va reprezenta un punct extraordinar pentru regiunea de Sud-Est și din punct de vedere al dezvoltării și semnării contractelor cu medicii din domeniu. De altfel, și poziția geografică ne permite colaborarea cu țările riverane", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. dr. Mariana Așchie, directorul Școlii Doctorale din Cadrul Universității "Ovidius". 
v v v
Modelul de dezvoltare al Centrului de cercetare din Constanța va fi cel al Institutului Național "Victor Babeș", spun reprezentanții Școlii Doctorale, însă diferențele majore vor consta în aparatura extrem de performantă ce va fi folosită în cercetare. 
Centrul va fi amplasat în curtea Spitalului Județean, pe o suprafață de 780 de metri pătrați, concesionată de Consiliul Județean Constanța. Valoarea proiectului este de 5 milioane de euro, sumă ce va fi utilizată atât pentru construcția centrului, cât și pentru dotarea cu aparatură a acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Centru modern de cercetare a cancerului
Pagina a fost generata in 0.6257 secunde