Dr. Rodica Tudoran avertizează:

"Alcoolul nu încălzește, ci înrăutățește starea de sănătate!"

233

Articole de la același autor

Odată cu instalarea vremii geroase de la Constanța, reprezentanții Spitalului Județean și-au luat primele măsuri de acordare a asistenței medicale, mai ales pentru cazurile care ajung în urgență și care, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi cazuri sociale. 
După ce, în week-endul care tocmai s-a încheiat, medicii de la Serviciul de Primiri Urgențe al Spitalului Județean Constanța au luat în primire două persoane care au ajuns la spital după ce au fost găsite zăcând în stradă din cauza consumului de alcool, aceștia au luat deja primele măsuri medicale. 
"În fiecare an, ne confruntăm cu astfel de cazuri care vin în urgență ca urmare a consumului exagerat de alcool. De cele mai multe ori, aceste persoane sunt găsite zăcând în stradă, cu hipotermie și chiar cu traumatisme ușoare, tocmai din cauza faptului că preferă să nu respecte recomandările medicale, adică să nu bea pe o vreme ca aceasta. De altfel, mesajul clar al cadrelor medicale este că, în această perioadă, să nu se consume deloc alcool, pentru că acesta nu încălzește, ci dimpotrivă, poate agrava afecțiunile deja existente sau poate declanșa o serie de complicații extrem de severe", explică dr. Rodica Tudoran, șefa Secției de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța. 
Cazurile sociale primesc sprijin 
Atât medicii din compartimentul de urgențe, cât și asistenții sociali ai serviciului social permanent din cadrul instituției au început deja anchetele sociale și sunt pregătite să sprijine persoanele fără adăpost. "Toate cazurile care ajung în urgențe sunt și în atenția asistenților sociali din cadrul spitalului pentru ca, după ce trec prin investigațiile de rigoare în cadrul secției și sunt stabilizate, să poată ajunge în centrul social permanent care se află la Gravity Park, în Parcul Tăbăcăriei. Acolo primesc îngrijire medicală perma-nentă, hrană, adăpost, dar și sprijinul din partea asistenților sociali pentru a vedea cum li se poate îmbunătăți situația. Ce este însă foarte greu de înțeles este că, deși acolo primesc tot ce au nevoie, preferă să plece din centru sau să revină la spital și să stea în serviciul de urgențe. Evident că noi nu îi putem da afară, pentru că majoritatea dintre ei sunt și bolnavi cronici și mai vin și cu tot felul de leziuni suprainfectate și reluăm șirul investigațiilor și le purtăm de grijă", mai spune medicul. 
Dializații și gravidele la termen, aduși la spital 
Pentru a evita situațiile în care bolnavii care au nevoie de dializă sau gravidele care se pregătesc să nască să nu fie blocate de vremea rea, re-prezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța și medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța au decis să îi transporte încă de zilele acestea la spital. 
"Deși nu sunt probleme în ceea ce privește transportul sanitar al pacienților din județ către unitățile sanitare din oraș, în special către Spitalul Județean Constanța, patru din cele 63 de gravide din județ și câțiva dializați au fost aduși în unitățile medicale din oraș și sunt sub atenta supraveghere a medicilor", susține președintele Direcției de Sănătate Publică Constanța, dr. Constantin Dina. Și Serviciul Județean de Ambulanță Constanța este pregătit să intervină pentru solicitările pacienților con-stănțeni. "Suntem pregătiți pentru orice solicitare și chiar menținem în permanență legătura cu toate centrele de permanență pe care le avem în județ", susțin aceștia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6091 secunde