Spitalul TBC din Palazu Mare vrea să vadă cine doarme tot timpul

480
Spitalul TBC din Palazu Mare vrea să vadă cine doarme tot timpul - d978521d0f75bc6398f8df038074137b.jpg
Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare a fost clasificat în categoria II M, dar cu obligația ca, până la finele anului, să ducă la îndeplinire un plan de conformare. Adică să crească numărul pacienților internați ce provin din alte județe și să scadă numărul celor transferați în alte unități de tratament. În caz contrar, spitalul riscă "retrogradarea" până în categoria V.
Erdin Borgazi, managerul uniății spitalicești, consideră că includerea într-o categorie fruntașă se datorează îmbună-tățirilor survenite în ultimii ani și este încrezător că va realiza, în termen, indicatorii impuși de mi-nister.
"Clasificarea primită arată eforturile depuse în ultimii doi ani, concretizate cu dotarea cu aparatura necesară și cu dezvoltarea segmentului de cercetare.
Cât privește indicatorii privind pacienții, am fi putut să avem mai mulți bolnavi din alte județe, dar, anul trecut, am evitat să-i internăm, pentru că pe patologia de pneumologie, internarea este de durată", a arătat managerul.
El a adăugat că numărul pacien-ților care vor veni din alte județe pentru a se trata la Constanța va crește, cu siguranță, pentru că vor fi atrași de dotările moderne: "Putem, prin laboratorul pe care îl deținem, să diagnosticăm tuber-culoza într-un timp foarte scurt. De asemenea, investigațiile se realizează cu aparatură nouă, la standarde europene și putem să-i atragem astfel de pacienți".
Printre aparatele care îi vor atrage pe pacienți la spitalul din Constanța, se va număra și un polisomnograf - un aparat cu ajutorul căruia sunt diagnosticate afecțiunile legate de somn, achiziționat în cadrul proiectului cu finanțare europeană de reabi-litare a ambulatoriului spitalului.
Polisomnograful înregistrează undele creierului, nivelul oxigenului din sânge, ritmul inimii și respirației, precum și mișcarea mâinilor și picioarelor din timpul somnului. În țară, sunt doar câteva astfel de aparate, aflate în dotarea centrelor mari.
Se recomandă realizarea unei polisomnografii dacă se suspectează că bolnavul suferă de apnee în somn, de narcolepsie (necesitatea irezistibilă de a dormi) sau insomnie cronică inexplicabilă.
Potrivit conducerii spitalului, urmează ca, în curând, să se stabilească unde va fi instalat aparatul și când va fi dat în folosință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9961 secunde