Stresul provoacă infertilitate

324
Atât femeile, cât și bărbații cu probleme de fertilitate suferă de anxietate și sunt stresați de viața lor sexuală, arată un studiu făcut la Universitatea Chapman din California.
Studiul a fost efectuat cu participarea a 600 de bărbați și femei care urmau un tratament contra infertilității. Participanții la studiu au trebuit să răspundă la un chestionar. După studierea răspunsurilor voluntarilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că un sfert dintre femei și 7% dintre bărbați sufereau de forme grave de anxietate.
În același timp, 17% dintre femei și 21% dintre bărbați erau foarte stresați atunci când trebuiau să facă sex cu partenerul. Mai mult, cu cât nivelul de anxietate era mai mare, cu atât creștea și nivelul stresului sexual. Cercetătorii au precizat că pentru cuplurile care nu pot avea un copil, actul sexual își pierde din importanță, partenerii nu mai simt aceeași plăcere, iar actul în sine devine o obligație.
În plus, având în vedere că atunci când se apelează la un medic pentru fertilizare, viața sexuală a cuplului nu mai e privată, stresul se poate amplifica.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8654 secunde