Studiu: 6 din 10 români au renunţat la servicii medicale sau au amânat vizita la medic din cauza creşterii preţurilor

395
Studiu: 6 din 10 români au renunţat la servicii medicale sau au amânat vizita la medic din cauza creşterii preţurilor - spitaldreamstime-1682349169.jpg

Articole de la același autor

Un studiu realizat recent relevă faptul că românii au reacționat negativ la creșterea prețurilor și și-au modificat comportamentul în privința cumpărăturilor. Cel mai adesea au renunțat să mai meargă la medic, au renunțat să cumpere o carte sau bijuterii, dar nu au renunțat la abonamentele la servicii de streaming.


Acestea sunt doar câteva dintre concluziile studiului „Impactul contextului macro-economic asupra atitudinii românilor privind sănătatea şi un stil de viaţă sănătos”, lansat în cadrul campaniei naţionale de informare „Luna Asigurărilor de Sănătate”. Studiul, desfăşurat prin intermediul unui chestionar online, în perioada 27 februarie - 3 martie 2023, la care au participat 2.038 de respondenţi.


În deschiderea chestionarului, respondenţii au fost întrebaţi dacă (şi în ce măsură) consideră că simt efectul modificării preţurilor. Impactul creşterii preţurilor este resimţit într-un procent covârşitor - 77% dintre respondenţi au declarat că au simţit sau resimt impactul creşterii preţurilor.


Potrivit studiului, 6 din 10 români au renunţat la servicii medicale sau au amânat vizita la medic din cauza creşterii preţurilor; 1 român din 3 a renunţat la activităţi sportive, și mai mult, aproape 8 români din 10 au declarat că starea lor mentală a fost afectată negativ de creşterea preţurilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3417 secunde