Sucul de morcovi ajută la regenerarea ficatului

454
Sucul de morcovi ajută la regenerarea ficatului - suculdemorcovi1-1632062564.jpg

Articole de la același autor

Morcovul natural zaharat, delicios și crocant este un adaos sănătos pe care îl puteți trece pe lista de legume din dieta dumneavoastră. De ce? Specialiștii spun că aceste legume rădăcinoase vin cu compuși sănătoși cum ar fi beta-carotenii, falcarinolul, vitamina A, mineralele și antioxidanții, în cantități ample. Din punct de vedere botanic, rădăcinile acestea fac parte din familia Apiaceae, iar denumirea științifică este Daucus carota. Ceilalți membri apropiați ai Apiaceae includ păstârnacul, pătrunjelul, mărarul, chimenul etc.

Foarte sănătos pentru organism este sucul de morcovi, care ajută la curățarea și refacerea ficatului. Acesta este organul care detoxifică corpul uman, fără de care oamenii ar muri de la acumulările interne toxice. Datorită proprietăților sale deosebite, sucul de morcovi a fost numit sucul vindecător de aur.

Mai mult decât atât, datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul acestuia previne și chiar ameliorează nictalopia, afecțiune ce se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă. De precizat că 100 g de morcovi conține: apă: 88%; calorii: 41; proteine: 0.9g; carbohidrați: 9.6 g; zaharuri (sucroză și glucoză): 4.7g; fibre solubile și insolubile: 2.8 g. Pectina este principala formă de fibră solubilă din compoziția morcovilor și are un rol important în organism, aceasta ajutând la scăderea glucozei din sânge prin încetinirea digestiei zahărului și a amidonului. Pe de altă parte, fibrele insolubile contribuie la prevenirea constipației prin stimularea mișcărilor intestinale regulate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.532 secunde