Preinfarctul reprezintă, întotdeauna, o urgență medicală

248
Preinfarctul reprezintă, întotdeauna, o urgență medicală - preinfarctul2-1632062525.jpg

Articole de la același autor

Preinfarctul sau angina pectorală instabilă reprezintă, întotdeauna, o urgență medicală. Vă întrebați de ce? Pentru că acesta poate evolua foarte rapid spre un infarct miocardic acut. Potrivit dr. Mariana Borcan, principala manifestare a anginei este durerea în piept, aceasta fiind provocată de plăcile de aterom, care pot dezvolta, mai departe, complicații, blocând vasele care irigă cordul.

Simptomele unui preinfarct sunt următoarele: dureri în piept, în spatele sternului, care pleacă spre membrul superior stâng, mandibulă, dinți sau chiar spre spate. Apoi, pacienții vor simți o durere ca o apăsare, greutate, arsură sau chiar ca o gheară care vă strânge în piept. O dată cu apariția durerii, este posibil să aveți senzația de moarte imediată și începeți să deveniți agitați. În plus, persoana respectivă ar putea avea grețuri și vărsături.

Toate aceste manifestări apar, de regulă, când faceți efort fizic, atunci când sunteți stresați, după un contact sexual, după o masă abundentă sau dacă stați în frig. De cele mai multe ori, simptomele pot persista peste 15 minute, în cazul preinfarctului. Se poate întâmpla ca în cazul anginei instabile durerile să apară și în repaus și pot dispărea după administrarea de nitroglicerină. Atenție, însă! Femeile pot avea simptome diferite de ale bărbaților, pentru că nu simt presiune sau apăsare în piept. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Septembrie 2019
Stire din Sănătate : ALEXANDRU CUMPĂNAȘU A FĂCUT PREINFARCT
Pagina a fost generata in 0.3222 secunde