Sunteți obsedați de silueta voastră? Puteți suferi de permarexie

106
Sunteți obsedați de silueta voastră? Puteți suferi de permarexie - suntetiobsedati3-1651237576.jpg

Articole de la același autor

Știați că, în afară de anorexie și bulimie, există și alte tulburări alimentare, iar una dintre ele este permarexia. Aceasta este o tulburare alimentară identificată recent, care este precursorul unor probleme mai grave, cum ar fi anorexia sau bulimia. Pacienții cu această boală cred că orice mâncare pe care o mănâncă îi va îngrășa. Din acest motiv, persoanele care primesc acest diagnostic tind să adere la diferite diete miraculoase, cu scopul de a-și reduce greutatea corporală. De fapt, acesta este unul dintre criteriile utilizate pentru diagnosticarea bolii: încercarea a mai mult de trei diete într-un an, cu scopul de a pierde grăsime. 


Deoarece este o patologie clasificată recent, nu există prea multe informații cu privire la permarexie. Cu toate acestea, se știe că această problemă este tipică acelor persoane cu anumite comportamente compulsive care le determină, de exemplu, să numere caloriile. În timp ce verificarea etichetelor nutriționale este o practică bună, a face acest lucru obsesiv poate deveni o problemă.

Cu toate acestea, mulți oameni suferă de permarexie și nu au fost diagnosticați. 


Aceste persoane fluctuează în greutate în mod regulat și sunt supuse schimbării obiceiurilor alimentare, dar nu par a fi într-o stare fizică patologică. Din acest motiv, nu pot primi un diagnostic precis al bolii. În cazul în care o persoană schimbă frecvent protocoalele alimentare și scopul este întotdeauna să experimenteze pierderea în greutate, patologia poate exista. În plus, pacienții cu această tulburare sunt deosebit de sensibili la comentariile despre fizicul lor. Ei tind să se compare constant cu ceilalți. Factorii de risc pentru apariția unei probleme de acest tip s-au dovedit a fi următorii: probleme psihiatrice la părinți, stres la mamă în timpul sarcinii etc


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2177 secunde