Sute de mii de copii au ajuns la spital din cauza…cărucioarelor

622
Sute de mii de copii au ajuns la spital din cauza…cărucioarelor - sutedemiidecopiimamicabebeluscar-1471513295.jpg
Cărucioarele sunt periculoase, spun specialiștii, deoarece, în ultimii ani, foarte mulți copii au ajuns la spital cu răni, din cauză că au căzut de la înălțime prea mare. Aproape 361.000 de copii mici au fost tratați în spitale pentru leziunile cauzate de căderi din căruțele pentru copii, între anii 1990-2010 , potrivit unui studiu în Academic Pediatrie .

Pentru a evita apariția leziunilor, părinții ar trebui să utilizeze centurile de siguranță și să se asigure că sunt așezați corespunzător.

Potrivit studiilor, în fiecare oră, câte doi copii de 5 ani sau mai mici ajung la secția de urgență din cauza accidentelor legate de cărucioare.

Sute de copii mici sunt tratați în spitale pentru leziunile cauzate de căderi. Cel mai des, copiii au suferit leziuni la cap (aproape 62% din totalul incidentelor) și leziuni la nivelul feței (aproape 25%).

"Sunt o mamă a doi copii mici, și eu folosesc cărucioare", a declarat Kristin Roberts, autor al studiului și cercetător asociat în Centrul de Leziuni de la Spitalul de Copii Nationwide din Columbus, Ohio.

"Cărucioarele ar trebui să ofere siguranță. Părinții sunt încurajați să folosească dispozitive cât mai apropiate de pământ, deoarece, în cazul în care are loc un accident, distanța să fie mai mică, iar leziunile să nu fie grave", a explicat specialistul.

Nu trebuie să le permiteți copiilor să urce singuri în căruț, pentru a nu se răni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6089 secunde