X

Tatăl unuia dintre tinerii morți la Colectiv mulțumește CNAS pentru spijinul pacienților cu arsuri

1213
Tatăl unuia dintre tinerii morți la Colectiv mulțumește CNAS pentru spijinul pacienților cu arsuri - ad00ndamagfzad1lywzknzfhmdy3otuw-1698763797.jpg

Articole de la același autor

La opt ani de la tragedie din clubul Colectiv în care 64 de oameni au murit şi 185 au fost răniţi, Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în incediu, transmite un mesaj prin care vorbește despre activitatea CNAS, instituție condusă de Andrei Baciu.


“În ultimele două luni la CNAS s-a muncit și pentru victimele incendiilor. S-a lucrat la un document care vine în sprijinul pacienților cu arsuri. Se propune decontarea serviciilor de kinetoterapie și psihoterapie; se propune eliminarea necesității obținerii recomandărilor de la medicii de familie permițând chirurgilor plasticieni medici curanți ai pacienților cu arsuri sa recomande direct aceste servicii; se propune decontarea costumelor compresive; se propune ca pacienții cu arsuri să poată merge direct la consult în ambulatoriu fără a mai fi nevoie de trimitere de la medicii de familie. Acest document a ajuns la Ministerul Sănătății și va intra în dezbatere publică. Sper ca în curând documentul să fie aprobat de domnul Ministru al Sănătății și de Primul Ministru.


Mulțumesc echipei CNAS condusă de Președintele CNAS Andrei Baciu pentru modul exemplar în care au acționat la elaborarea acestui documenta”, scrie Eugen Iancu pe Facebook.


Și președintele PNL, Nicolae Ciucă a salutat inițiativa CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri. ”Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Şi este de reflectat asupra cadrului mai amplu.


Salut, însă, iniţiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri: dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi cu arsuri la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu”, a precizat liderul PNL.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4209 secunde