Temperaturile scăzute pot declanșa sinuzita

792
Temperaturile scăzute pot declanșa sinuzita - sinuzita-1328809864.jpg
Afecțiunile respiratorii s-au înmulțit zilele acestea, odată cu vremea geroasă de afară. Însă, de multe ori, semnele unei simple răceli, durerile de cap, nasul înfundat sau amețelile pot fi cauzate și de o infecție a sinusurilor.

Sinuzita se manifestă printr-o inflamare la nivelul sinusurilor paranazale, care se declanșează în special în timpul iernii, când temperaturile scad sub zero grade Celsius. Afecțiunea poate fi de două tipuri: acută, când se declanșează brusc și violent, sau cronică, atunci când se manifestă treptat.

Când știm că suferim de sinuzită

Cele mai comune simptome ale sinuzitei sunt durerile de cap și presiunea la nivelul feței, senzația de nas înfundat, dar și secrețiile nazale, oboseala și iritabilitatea. Alte semne obișnuite ale acestei afecțiuni sunt oboseala, iritabilitatea, tusea, greața sau stările de vomă, durerile dentare sau ale frunții, lipsa mirosului și a gustului, stările febrile.

În cazul în care aveți aceste simptome, cel mai indicat ar fi să vizitați un medic specialist. Acesta poate depista sinuzita acută cu ajutorul unei radiografii a sinusurilor. Boala mai poate fi diagnosticată și în urma unor teste alergologice cutanate, tomografii computerizate sau printr-un examen microscopic al cavităților nazale.

Metode de a trata sinusurile inflamate

Medicul specialist care va diagnostica sinuzita va încerca să rezolve infecția, dar și cauza obstrucției sinusurilor. Infecția va fi tratată cu antibiotice, pentru a distruge bacteriile. Spre exemplu, o sinuzită acută necesită un tratament medicamentos timp de 10 - 14 zile, în timp ce, pentru sinuzita cronică mai lungă de trei luni, tratamentul antibiotic poate dura și șase săptămâni. Totodată, este esențial să respectați întocmai rețeta indicată de medic, chiar dacă simptomele dispar, deoarece bacteriile se pot multiplica din nou și pot deveni rezistente la respectivul antibiotic.

Pentru a curăța sinusurile, sunt recomandate vaporizatoarele, dar acestea nu trebuie utilizate mai des de trei zile consecutiv, pentru a nu agrava inflamarea mucoasei. În caz de sinuzită cronică, medicul specialist poate curăța cavitatea nazală cu o soluție salină.

Cum putem preveni dezvoltarea bolii

Dacă vreți să reduceți riscul apariției sinuzitei, în momentul în care ați răcit, trebuie să urmați un tratament adecvat. De asemenea, este recomandat să suflați nasul mai blând și să evitați blocarea uneia dintre nări. Pentru a subția mucusul și a-i permite să curgă mai ușor, trebuie să beți multe lichide și să renunțați la fumat sau la frecventarea locurilor în care se fumează. Indicat ar fi să consumați un pahar de apă sau ceai la fiecare oră, atunci când suferiți o răceală.

Nu uitați de igiena personală. Se recomandă spălarea mâinilor, mai ales după contactul cu persoane răcite sau cu alte infecții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Sinuzita face  urât la frig
Pagina a fost generata in 0.1893 secunde