Temperaturile scăzute stimulează pofta de mâncare
112
Articole de la același autor
Simptome prin care recunoaștem o mușcătură de viperă
19 Iulie 2023
Bolnavii de cancer nu mai au răbdare. Planul național de combatere a bolii, amânat la nesfârșit!
26 Iulie 2023
Tusea de dimineață poate avea multe cauze
03 August 2023
Durerile de spate în timpul sarcinii
03 August 2023
Timpul de recuperare după o fractură
03 August 2023
Este dovedit științific că mamiferele consumă mai multe calorii pentru a menține temperatura normală a corpului atunci când sunt expuse la frig. Iar creșterea consumului de energie activată de frig declanșează și o creștere a apetitului.
Mecanismul intern care controlează acest aspect a reprezentat o necunoscută până acum pentru specialiști. Recent însă, neurologii de la Institutul de cercetare Scripps au identificat circuitele cerebrale care determină mamiferele să mănânce mai mult atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute. În cadrul noului studiu, cercetătorii au identificat la șoareci un grup de neuroni care funcționează ca un fel de comutator pentru acest comportament corelat cu frigul și alimentația. Iar descoperirea ar putea motiva, în timp, dezvoltarea unor terapii pentru sănătatea metabolică și pierderea în greutate. Expunerea la frig conduce la o ardere mai mare de calorii pentru a menține temperatură normală. Din acest motiv, imersiunea în apă rece și alte forme de „terapie prin frig” au fost explorate ca metode pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății metabolice. Un dezavantaj al terapiilor prin frig îl constituie faptul că răspunsurile evoluate ale oamenilor la frig nu sunt concepute pentru a provoca pierderea în greutate. Frigul, precum fac dieta și exercițiul fizic, crește apetitul pentru a contracara orice efect de pierdere în greutate.
Mecanismul intern care controlează acest aspect a reprezentat o necunoscută până acum pentru specialiști. Recent însă, neurologii de la Institutul de cercetare Scripps au identificat circuitele cerebrale care determină mamiferele să mănânce mai mult atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute. În cadrul noului studiu, cercetătorii au identificat la șoareci un grup de neuroni care funcționează ca un fel de comutator pentru acest comportament corelat cu frigul și alimentația. Iar descoperirea ar putea motiva, în timp, dezvoltarea unor terapii pentru sănătatea metabolică și pierderea în greutate. Expunerea la frig conduce la o ardere mai mare de calorii pentru a menține temperatură normală. Din acest motiv, imersiunea în apă rece și alte forme de „terapie prin frig” au fost explorate ca metode pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății metabolice. Un dezavantaj al terapiilor prin frig îl constituie faptul că răspunsurile evoluate ale oamenilor la frig nu sunt concepute pentru a provoca pierderea în greutate. Frigul, precum fac dieta și exercițiul fizic, crește apetitul pentru a contracara orice efect de pierdere în greutate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 27 Iunie 2023
Duminică, 23 Noiembrie 2014
Luni, 28 Octombrie 2013
Luni, 16 Ianuarie 2023
Marţi, 03 Ianuarie 2023
Luni, 04 Iulie 2022
Joi, 29 Octombrie 2020
Luni, 19 Martie 2018
Joi, 01 Martie 2018
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013