Temperaturile scăzute stimulează pofta de mâncare

112
Temperaturile scăzute stimulează pofta de mâncare - pofta-de-mancare-1693405587.jpeg

Articole de la același autor

Este dovedit științific că mamiferele consumă mai multe calorii pentru a menține temperatura normală a corpului atunci când sunt expuse la frig. Iar creșterea consumului de energie activată de frig declanșează și o creștere a apetitului.

Mecanismul intern care controlează acest aspect a reprezentat o necunoscută până acum pentru specialiști. Recent însă, neurologii de la Institutul de cercetare Scripps au identificat circuitele cerebrale care determină mamiferele să mănânce mai mult atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute. În cadrul noului studiu, cercetătorii au identificat la șoareci un grup de neuroni care funcționează ca un fel de comutator pentru acest comportament corelat cu frigul și alimentația. Iar descoperirea ar putea motiva, în timp, dezvoltarea unor terapii pentru sănătatea metabolică și pierderea în greutate. Expunerea la frig conduce la o ardere mai mare de calorii pentru a menține temperatură normală. Din acest motiv, imersiunea în apă rece și alte forme de „terapie prin frig” au fost explorate ca metode pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății metabolice. Un dezavantaj al terapiilor prin frig îl constituie faptul că răspunsurile evoluate ale oamenilor la frig nu sunt concepute pentru a provoca pierderea în greutate. Frigul, precum fac dieta și exercițiul fizic, crește apetitul pentru a contracara orice efect de pierdere în greutate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3379 secunde