Terapia cu aerosoli salini contribuie la creşterea imunității

137
Terapia cu aerosoli salini contribuie la creşterea imunității - aerosoli-1695123511.jpg

Articole de la același autor

Haloterapia sau terapia cu aerosoli este o formă de tratament administrat în cadrul unor afecțiuni respiratorii care presupune inhalarea aerosolilor de sare. Aceasta presupune expunerea îndelungată la microclimatul din minele sau peşterile de sare bogate în microparticule de sare care eliberează aerosoli salini. Studiile efectuate în acest sens au demonstrat faptul că terapia cu aerosoli salini determină creşterea imunității organismului şi favorizează oxigenarea plămânilor. Afecțiunile respiratorii care pot fi tratate prin intermediul aerosolilor salini sunt reprezentate de: rinită, sinuzită, alergii respiratorii, bronşită, astm bronşic, tuse, faringită, pneumonie etc.

Potrivit specialiștilor, pe lângă afecțiunile respiratorii amintite ulterior, haloterapia poate fi recomandată şi în cazul persoanelor cu oboseală cronică, răceli frecvente, respirație îngreunată, insomnii, psoriazis, anxietate, depresie, acnee, eczemă sau neurodermatită.

Totodată, poate fi indicată şi în cazul persoanelor sănătoase care doresc să-şi păstreze sănătatea tractului respirator şi să prevină apariția diferitelor afecțiuni. În general, haloterapia poate fi administrată fie sub formă de monoterapie, fie asociată tratamentului medicamentos ca şi terapie complementară. Salinele naturale din țara noastră sunt reprezentate de salinele de la Praid, Turda, Cacica, Slănic Moldova şi Ocna Mureş, dar, în prezent, în majoritatea oraşelor din țară au fost construite halocamere cu microparticule de sare pentru tratamentul diferitelor afecțiuni respiratorii, astfel încât nu mai este necesară efectuarea călătoriilor lungi până la salinele naturale din țară

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.381 secunde