Cură de aerosoli. Plimbările pe malul mării, ideale dimineața

726
Cură de aerosoli. Plimbările pe malul mării, ideale dimineața - aerosoli-1435830310.jpg

Articole de la același autor

Prin proprietățile sale, sarea, mai exact ionii salini, odată depuși pe tractul respirator, pe lângă acțiunea bazică asupra bacteriilor și microorganismelor, ajută la fluidizarea mucusului de pe căile respiratorii, determinând astfel ușurarea progresivă și de lunga durată a respirației, expectorarea pe cale naturală și facilă, eliminarea materiilor alergene sau bacteriene prin fenomenele reflexe de tuse, scurgeri nazale, expectorații etc., o serie de simptome caracteristice vindecării bolilor respiratorii. Ideale sunt plimbările pe malul mării, dimineața, între orele 6,00 și 10,30, și seara, după ora 18,00. O cură eficientă de aerosoli durează minimum 10-12 zile.

Aerosolii marini favorizează activitatea aparatului respirator, motiv pentru care plimbările pe malul mării constituie o adevărată terapie pentru pacienții cu astmă sau probleme de natură respiratorie. 


"Climatul marin are, mai ales în timpul verii, o acțiune pozitivă asupra activității endocrine, stimulând funcțiile hormonale. Activitatea nervoasă și activitatea cardiacă sunt intensificate și ele în acest climat, la fel ca și metabolismul. Cura heliomarină stimulează și ovulația, deci poate deveni un aliat al femeilor cu probleme de infertilitate", a precizat dr. Eduard Circo, medic primar endocrinolog. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : La ce ajută  cura cu ulei de măsline
Pagina a fost generata in 0.4202 secunde