Cum ne ajută cura de aerosoli la mare

423
Cum ne ajută cura de aerosoli la mare - aerosol-1373028657.jpg

Articole de la același autor

Aerosolii se definesc ca fiind micro-particule solide, lichide sau gazoase. Aceștia se formează prin diferite mecanisme, cele mai frecvente fiind evaporarea și acțiunea mecanică (valurile mării care se sparg la țărm produc aerosoli marini). 
Marea, prin aerosoli, asigură o tonifiere a căilor respiratorii superioare și la copii, și la adulți. În plus, aerosolii stimulează imunitatea. Cura cu aerosoli la mare este cu atât mai binevenită cu cât, tot anul, căile aeriene superioare sunt bombardate de poluare. 


Expunerea la aerosoli trebuie începută la 6-7 dimineața prin plimbări cât mai aproape de apa mării. Timpul optim pentru o terapie eficientă cu aerosoli salini se stabilește în funcție de afecțiunea avută. Pentru copii, dar și pentru adulți, cura heliomarină ideală este de 18 zile, însă nu trebuie să dureze mai puțin de zece zile. Este indicat să urmeze apoi un mic concediu la munte, unde organismul se calmează și se fundamentează efectele favorabile obținute la mare. 


Folosirea aerosolilor este indicată atât în cazul unei boli ușoare, dar și în cazul unora mai complicate. Aerosolii sunt indicați în afecțiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite), dar și în boli pulmonare (traheite, bronșită cronică, astm bronșic, emfizem pulmonar). 
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4611 secunde