Test de urină pentru cancerul de prostată

639
Formele benigne și cele agresive ale cancerului de prostată vor fi deosebite cu ajutorul unui test de urină. Descoperit anul trecut, testul de urină aduce din ce în ce mai multe speranțe.
Există cazuri în care cancerul de prostată se dezvoltă lent, pe când altele progresează foarte rapid și necesită tratament urgent, însă specialiștii nu pot să le diferențieze și de multe ori pacienții sunt supuși la intervenții chirurgicale sau radioterapie fără să fie neapărat nevoie.
Ultimul studiu care a apărut în publicația "Nature" a scos la iveală un grup de molecule care sunt implicate în formele agresive de cancer prostatic. Prin identificarea lor, medicii vor afla dacă pacientul are o formă agresivă de cancer prostatic și necesită intervenție urgentă.
Testul de urină care identifică gena cancerigenă de prostată este un nou mod de depistare precoce bazat pe elementele specifice descoperite în mostra de urină. Acest test nu numai că promite depistarea precoce a cancerului, dar poate determina ca biopsia să fie mai puțin necesară și medicul să diferențieze repede un caz ușor de unul mai grav care necesită intervenție chirurgicală rapidă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5191 secunde