Multivitaminele nu reduc riscul de cancer

469
Dacă luăm multivitamine nu reducem riscul de cancer și nici nu prevenim bolile de inimă.
Potrivit unui studiu apărut în publicația "The Archives of Internal Medicine", femeile cu vârsta peste 50 de ani care iau multivitamine nu beneficiază de nicio protecție împotriva cancerului sau a bolilor de inimă.
"Sunt apă de ploaie. Multivitaminele nu îți fac rău, însă nici nu ajută în vreun fel. Fructele și legumele în stare proaspătă constituie o alegere mai bună", spune coordonatoarea studiului, dr. Marian L. Neuhouser, epide-miolog la Centrul de studiere a cancerului "Fred Hutchinson", din Seattle.
Cercetarea a implicat peste 160.000 de femei cu vârsta peste 50 de ani și s-a extins pe o perioadă de 8 ani de monitorizare. Deși 41% dintre participante au declarat că utilizează multivitaminele cu regularitate, rezultatele nu au arătat că există o diferență semnificativă între utilizarea lor și riscul scăzut de a face cancer sau boli de inimă.
Mai mult, în timpul celor 8 ani cât a durat cercetarea au fost raportate 9.619 cazuri de cancer mamar, colorectal, endomentrial, renal, stomacal, pulmonar și ovarian, 8.751 de cazuri cu afecțiuni cardiovasculare și 9.865 de decese.
Așadar, cercetătorii ne sfătuiesc să luăm din fructe, legume și cereale integrale, vitaminele și mineralele necesare pentru buna funcționare a organismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3727 secunde