Testiculele, cea mai bună sursă de celule stem

545

Articole recomandate

Două studii paralele, unul efec-tuat în Germania, iar celălalt în Marea Britanie, au descoperit că, în afară de spermatozoizi, testiculele umane produc celule stem compatibile oricărui tip de țesut din corpul uman.
Studiile au fost publicate în revista Nature și aduc o nouă speranță celor care au nevoie stringentă de aplicațiile practice ala tratamentului regenerator cu celule stem.
În acest mod, celulele stem necesare creierului, oaselor, pielii sau organelor interne vor putea fi recoltate direct de la pacient și trasplantate apoi aceleiași persoane fără niciun fel de risc de respingere din partea organismului acestuia.
Proiectul de cercetare a fost efectuat de către savanții din cadrul King’s Colege din Londra, care au folosit 22 de mostre diferi-te de celule recoltate din biopsii tes-ticulare sau provenite din cas-trări în scop medical.
Din aceste mostre, cercetătorii au extras un gen de celulă pe care au denumit-o "Celula precursoare spermatică", tip de celulă adultă cu rolul de a deveni orice tip de celulă stem adaptabilă oricărui tip de țesut uman.
Singura problemă care rămâne este aceea că femeile nu vor putea beneficia de celule stem produse de propriul organism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6582 secunde