Tinerii seropozitivi nu spun că sunt infectați cu virusul HIV

187
Opt din zece români seropozitivi consideră că nu este nevoie să le spună doctorilor că sunt infectați cu HIV. Conform unui studiu realizat de Fundația "Romanian Angel Appeal", cei mai mulți dintre pacienții chestionați au declarat că medicul de familie știe că ei sunt seropozitivi de la părinți, însă, din punctul lor de vedere, ei ar fi ascuns acest adevăr. Mai mult de jumătate dintre seropozitivii HIV români le-au spus prietenilor că sunt infectați, 71% și-au informat medicul stomatolog, 76% le-au făcut cunoscut acest lucru partenerului intim din prezent, iar 47%, și celor din trecut.
"Este îngrijorător că 53% din persoanele seropozitive nu le-au spus partenerilor din trecut că sunt infectați", spune directorul Centrului Medical HIV/SIDA din cadrul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", dr. Mioara Pre-descu.
Studiul, realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 595 de tineri seropozitivi, precum și discriminarea la care sunt supuși pacienții HIV/SIDA, au determinat mai multe organizații neguvernamentale din România să lanseze, la începutul acestei săptămâni, o campanie națională de informare. Inițiativa, care se va derula până în aprilie 2011, se adresează tinerilor între 15 și 25 de ani din București, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Botoșani, Neamț, Timiș și Vaslui.
Până la sfârșitul anului trecut, în România au fost diagnosticate 16.162 de cazuri de HIV/SIDA. Numărul pacienților depistați pozitiv în 2009 a fost de 428. În același an au murit 113 pacienți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6163 secunde