Naționala masculină de baschet ar putea avea selecționer american

1524
Naționala masculină de baschet ar putea avea selecționer american - add47482ae2fd4feff7b951fc972d40b.jpg
Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, ieri,
că se poartă negocieri cu antrenorul american Jim Harrick, pentru preluarea echipei naționale masculine, care va evolua în preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B).

"Suntem în discuții avansate cu antrenorul american Jim Harrick, dar încă nu avem un răspuns oficial, pe care sperăm să îl obținem săptămâna viitoare. Este un antrenor cu un CV impresionant și ar fi o mare bucurie să îl avem pe banca tehnică", a declarat președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.
În vârstă de 71 de ani, Jim Harrick a antrenat timp de 23 de sezoane mai multe echipe universitare americane, Pepperdine University, UCLA, University of Rhode Island și University of Georgia.
Între anii 2003-2006, a fost scouter (căutător de talente) pentru echipa din NBA, Denver Nuggets, iar în 2006-2007, a antrenat echipa Bakersfield Jam, din NBA Development League. Jim Harrick a fost recompensat de mai multe ori cu titlul de "Antrenorul anului", la diferite niveluri în NCAA.
Naționala masculină a României va începe, în luna august, o nouă campanie de calificare în primul eșalon european, făcând eforturi de ani buni de a scăpa de Divizia B valorică a continentului.
În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naționala tricoloră va evolua în Grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjanului și Belarusului.
Programul meciurilor tur ale tricolorilor în Grupa B este următorul: România - Suedia (11 august), Albania - România (14 august), România - Azerbaidjan (17 august) și Belarus - România (21 august).
Meciurile retur se vor juca în 2011.

Victorie pentru BC Athletic
Echipa de baschet masculin BC Athletic Constanța a câștigat, cu scorul de 85-76, partida cu BC Time București, disputată pe teren propriu, în cadrul etapei a 11-a a Campionatului Național - Divizia B, Seria Est. Grație acestui succes, formația antrenată de Vasile Pașca este foarte aproape de calificarea în turneul semifinal.
Runda viitoare (sâmbătă, 17 aprilie), BC Athletic va întâlni, în deplasare, pe Steaua 2 Turabo București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.872 secunde