Concurs Toplesul nu este sănătos pentru sâni

1039

Articole de la același autor

Multe persoane aparținând sexului frumos au auzit fel de fel de povești: fie au voie să facă toples vara la plajă, fie soarele este nociv și poate provoca cancer la sân.
Femeile trebuie să se ferească să facă plajă fără sutien pentru că ultravioletele favorizează apariția cancerului de piele și dezvoltarea nodulilor la sâni, spun medicii.

Dr. Gheorghe Nicola, medic-primar dermato-venerice de la Clinica de Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ne lămurește: "Riscul există întrucât responsabile de carcinom sunt ultravioletele". De asemenea, razele UVB, care atacă pielea la suprafață provocând arsuri, și UVA care penetrează în profunzime pielea atacând colagenul, care dă pielii elasticitate, sunt cele care pot dezvolta nodulii la sân.

Nici sutienul nu vă protejează de ultraviolete
Soarele atinge apogeul la ora 12 și scade în intensitate spre seară, de aceea este indicat să nu vă expuneți fără sutien. Recomandarea specialistului este să evitați intervalul orar 11,00-17,00.
Expunerea la soare fără sutien este foarte riscantă, mai ales că această zonă nu este la fel de expusă ca fața, umerii, decolteul, unde soarele pătrunde mai des. "La nivelul sânilor pielea este foarte albă și determină eritemul actinic", ne explică specialistul.
Toate femeile își doresc un bronz de invidiat, uniform, însă este bine să încerce se evite toplesul căci razele solare nu au un efect benefic asupra celulelor glandulare. Chiar dacă folosiți o cremă cu factor de protecție ridicat, de altfel obligatorie, nu renunțați la costumul de baie.
Medicul dermatolog ne spune că nici ultravioletele din surse artificiale nu sunt recomandate de către dermatologi. "Solarul este contraindicat și, în unele țări, chiar interzis", relatează Gheorghe Nicola.
Un alt sfat de urmat este evitarea costumelor de baie din materiale sintetice, groase, cu burete pentru că pot provoca leziuni ale pielii în prezența căldurii și a radiațiilor solare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8138 secunde