Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."

283
Transplant hepatic pentru mama a patru copii:

Articole de la același autor

Medicii de la Spitalul "Sf Spiridon" din Iaşi au efectuat un transplant de ficat unei femei din judeţul Galaţi care suferea de insuficienţă hepatică acută şi hepatită fulminantă toxică.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant, dr Raluca Neagu Movilă, a declarat, luni, că beneficiara transplantului renal, o femeie în vârstă de 33 de ani, mamă a patru copii, din judeţul Galaţi, a fost adusă cu ambulanţa în urgenţă în comă.

"Pacienta nu ştia că are probleme medicale. Crezând că este răcită, ea a luat paracetamol. Pentru că în continuare nu se simţea foarte bine, ea a s-a prezentat la spital. Ea avea o intoxicaţie de paracetamol şi o insuficienţă hepatică pe fondul unei hepatite cu virus B. A fost o mobilizare exemplară a echipelor chirurgicale de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi şi Spitalul Universitar Bucureşti, donatorul fiind o persoană din Bucureşti aflată în moarte cerebrală. Grefa a fost adusă cu un avion de linie. Post-operator, pacienta se simte bine", a declarat presei dr Raluca Neagu Movilă, scrie Agerpres.

Aceasta a declarat că este cel de-al doilea transplant hepatic făcut la Iaşi de la începutul anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde