Transplantul hepatic la fetița de cinci ani a fost realizat cu succes

151
Transplantul hepatic la fetița de cinci ani a fost realizat cu succes - transplant-1651403779.jpg

Articole de la același autor

Fetița de 5 ani diagnosticată cu hepatită a fost operată sâmbătă la Institutul Fundeni din Capitală. A primit ficatul de la un adolescent de 17 ani, nu de la mamă, din cauza bolii ereditare de care suferă. Medicii sunt optimiști, iar acum starea copilei este stabilă.


Donatorul, tânărul de 17 ani care era în moarte cerebrală după ce suferise un politraumatism cranian, a salvat încă patru vieți în afară de cea a fetiței. Inima lui, de pildă, a ajuns la o tânără de 16 ani din Giurgiu, care suferea de insuficiență cardiacă în stadiu avansat.

Potrivit Realitatea.net transplantul a avut loc la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș. A fost primul transplant cardiac efectuat anul acesta la unitatea medicală din Târgu Mureș. Specialiștii clinicii au prelevat anterior inima tânărului la Spitalul din Sfântul Gheorghe. 


Operația de transplant a început sâmbătă după-amiază la Institutul Fundeni și 10 medici au fost implicați în lupta contracronometru pentru a salva viața fetiței, timp în care părinții au așteptat pe holul spitalului cu sufletul la gură.

Fetița ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.

„Seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetita de 5 ani cu Boala Wilson si insuficienta hepatica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2673 secunde