Milioane de români obligaţi să plătească o nouă taxă. Anunţ ANAF de ultimă oră

1479
Milioane de români obligaţi să plătească o nouă taxă. Anunţ ANAF de ultimă oră - anaf-1651404651.jpg

Articole de la același autor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe site-ul instituţiei un material informativ care aduce clarificări pentru persoanele fizice care obţin venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală.


Prin ghidul publicat, ANAF oferă informaţii cu privire la tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute de persoanele fizice din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/ întreţinere corporală.

Potrivit Antena3.ro persoanele fizice care intenţionează să obţină astfel de venituri au obligaţia înregistrării în registrul comerţului şi autorizării funcţionării şi îşi pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare:

a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;.


b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;

c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Ulterior înregistrării în registrul comerţului şi autorizării funcţionării, persoanele fizice au obligaţia de a depune la organul fiscal competent Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Document este accesibil pe portalul anaf.ro, la rubrica Asistenţă Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri Curente şi alte materiale informative.

Rolul materialelor elaborate de specialiştii ANAF este de a îndruma contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate şi la plata obligaţiilor fiscale.

Contribuabilii pot obţine informaţii detaliate şi telefonic, apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5593 secunde