Uimitoarele escrocherii ale unei firme de pază. Metodele prin care a jefuit statul de 7,14 milioane de lei

495
Uimitoarele escrocherii ale unei firme de pază. Metodele prin care a jefuit statul de 7,14 milioane de lei - uimitoareleexcrocheriialeuneifir-1649441900.jpg

Articole de la același autor

Campania Cronos împotriva muncii „la negru” și muncii „gri”, desfășurată de Agenția Națională de Administrare Fiscală și Inspecția Muncii, a dus la primele descoperiri spectaculoase. Iată, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au identificat o firmă de pază din București care, în perioada 2016 - 2021, a prejudiciat bugetul de stat cu peste 7,14 milioane lei, prin deducerea ilegală a TVA și declararea parțială a muncii a peste 180 de agenți de pază angajați.

Culmea culmilor este că firma a cărei nobilă misiune este să asigure protecția împotriva bandiților s-a dovedit a fi o cloacă a hoților. Antifrauda a luat la puricat contractele de pază ale firmei în cauză și a constatat că personalul acesteia efectuase 931.031 de ore de muncă (circa 106 ani) care nu au fost înregistrate în pontaje sau în contabilitate. Pentru veniturile corespunzătoare orelor efectiv lucrate de oamenii săi, firma a „uitat” să achite contribuții sociale și impozit pe venit în sumă totală de peste… 4,94 milioane lei.

De asemenea, au fost identificate achiziții fictive de carburant în valoare de peste 11 milioane lei, pentru care firma a încasat de la stat circa 2,19 milioane de lei, prin mecanismul deducerii TVA. Pentru a proba cumpărarea și consumul de carburant, reprezentanții firmei de pază au falsificat un munte de bonuri fiscale, au încheiat contracte de comodat cu persoane fizice, fără a utiliza în realitate autovehiculele respective. O singură persoană a completat toate foile de parcurs din care rezulta că s-ar fi străbătut 34.759.334 km, adică o distanță de peste 90 de ori mai mare decât cea dintre Pământ și Lună.

Uimiți de „măiastra” escrocherie, inspectorii antifraudă au sesizat Parchetul. Rămâne de văzut dacă organele de cercetare penală îi vor propune pe patronii și administratorii firmei de pază la premiul „Globul de Aur al evaziunii fiscale”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.239 secunde