DNA continuă "curățenia" la Antifrauda Fiscală

181
DNA continuă

Articole de la același autor

Virusul corupției se răspândește cu repeziciune în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), făcând tot mai multe victime printre incoruptibilii ei. Iată un nou caz! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a inculpatei Georgiana Popa, inspector în cadrul (DGAF), în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență, se arată într-un comunicat de presă.

În cursul lunii martie 2022, inculpata ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul DGAF (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susținea că o va remite unui procuror din cadrul DNA asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență.

În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat. În contextul menționat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În comunicat se precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde