Antifrauda fiscală a luat la puricat școlile de șoferi. Au fost înaintate 24 de sesizări penale

117
Antifrauda fiscală a luat la puricat școlile de șoferi. Au fost înaintate 24 de sesizări penale - fondantifraudafiscalaaluatlapuri-1647546072.jpg
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală verifică modul în care reprezentanții legali ai școlilor de șoferi din întreaga țară au fiscalizat taxele de școlarizare încasate în perioada 2019 – 2021, se arată într-un comunicat. În prezent sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu și s-a constatat că, în 24 de cazuri, a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microîntreprinderilor și a impozitului pe dividende. Pentru recuperarea prejudiciului au fost sesizate parchetele competente.

De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi și confiscări în valoare de 231.792 lei și au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane lei, reprezentând obligații fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

Școlile de șoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal și se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanților înscriși sau sesizările primite. În urma controalelor, inspectorii antifraudă au constatat înregistrarea în contabilitate a unor sume mici, precum contravaloarea cursurilor teoretice, și evitarea înregistrării unor sume mai mari, precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului.

De asemenea, au constatat că unele firme dețineau prea puține autovehicule pentru a putea asigura școlarizarea corespunzătoare pentru toți cursanții înscriși și evitau înregistrarea sumelor încasate când utilizau alte autovehicule.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din prestarea de servicii de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară această activitate să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat. De asemenea, DGAF recomandă tuturor persoanelor care achiziționează produse sau servicii, inclusiv de pregătire pentru obținerea permisului de conducere, să semnaleze refuzul emiterii bonului fiscal pentru sumele plătite în acest scop, prin intermediul Formularului de contact disponibil online la adresa https://www.anaf.ro/asistpublic/.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2482 secunde