Antifrauda fiscală vânează evazioniștii de pe on-line

443
Antifrauda fiscală vânează evazioniștii de pe on-line - antifrauda-1640531713.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului 2021, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au inițiat controale pentru verificarea veniturilor persoanelor care desfășoară activități în spațiul virtual, generatoare de venituri, se arată într-un comunicat de presă. S-a constatat că, până în prezent, 35 persoane au obținut venituri de circa 26,33 de milioane de lei, pe care au omis să le declare, parțial sau integral. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise deja decizii de impunere.

Una dintre cele mai mari sume nedeclarate, identificată până în prezent, este de 2,11 milioane lei. Aceasta a fost obținută în perioada 2016 - 2017 de către o persoană născută în anul 1993, care a monetizat prin Google AdSense traficul generat de conținutul publicat pe un site web. Pe numele acestei persoane a fost emisă Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

Trebuie menționat că, în aceeași măsură, există și persoane care și-au declarat veniturile obținute din aceste activități. De exemplu, o persoană născută în 1985 a obținut în perioada 2020-2021 venituri totale de circa 1,70 mil lei și a depus declarația unică, în care a declarat venitul net impozabil obținut în 2020 și a achitat impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice mediului online pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

ANAF recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0096 secunde